Vágólapra másolva!
Azt mondják, Massa feltámadása nem fogja kizökkenteni Alonsót. Amíg a spanyol náluk van, Vettelt nem igazolják le.

A Ferrarinál biztosak benne, hogy Felipe Massa akkor sem fogja kizökkenteni a ritmusából Fernando Alonsót, ha idén is olyan jó formában marad, mint amilyenben az előző szezont befejezte. Stefano Domenicali azt mondta, a csapat erősségének tartaná, ha két egyformán erős versenyzőjük lenne, és úgy vélte, Massa túl van pályafutásának legnehezebb szakaszán.

"Ha máshonnan nézzük, a tavalyi szezon első felében nem sikerült elég sok pontot szereznünk, amiért a másodikban nagy árat fizettünk" - fejtegette a Ferrari szokásos téli sajtórendezvényén, a Wroomon, Madonna di Campiglióban. "Az a tény, hogy Fernando és Felipe mindketten jól boldogulnak, a csapatunk egyik erőssége. Ha a helyzetünket ebből a szempontból összehasonlítjuk másokéval, jól állunk."

"Szerintem Fernando számára is motiváló, hogy Felipe ennyire erősen zárta az idényt. Végeredményben senki nem csücsülhet a babérjain. Fontos belülről is konstruktív nyomást kifejteni a versenyzőkre; ez a fajta légkör hasznos a csapatnál. Így tiszták a viszonyok."

Bár egyes pletykák szerint Sebastian Vettel már korábban előszerződést kötött a Ferrarival, Domenicali egyértelművé tette, hogy amíg Alonso ott van, a németet nem akarják leigazolni. "Gondoskodnunk kell a csapaton belüli helyes egyensúlyról. Ez óvatosságot követel" - jelentette ki. "Ez nem csak az F1-ben, hanem minden más sportban is így van. Ha a legjobbakat egy asztalhoz ültetjük, a végeredmény nem feltétlenül lesz pozitív. Egyelőre tehát nincsenek ilyen terveink."

Forrás: AFP

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a télen megvádolta Alonsót, hogy túl sokat politizál, különféle nyilatkozatokkal akarva aláásni az ellenfelek önbizalmát. Domeniali erre most annyit felelt: "Ezeket a vádakat egyszerűen azzal fogjuk megválaszolni, hogy erősek leszünk a pályán."

A Ferrari egyúttal bejelentette, hogy az idei autójukat a korábbi hírekkel ellentétben nem február 2-án, hanem 1-jén leplezik le, ugyanazon a napon, mint a Force Indiát.

A Ferrari Wroom nevű rendezvényérő bővebben itt olvashat.