Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo ismét elejtett egy célzást, hogy Maranellóban szívesen látnák Sebastian Vettelt, de csak Fernando Alonso távozása után.

Bár a 2012-es világbajnoki küzdelem végjátékában heves szópárbaj zajlott az ellenfelek között, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo ismét olajat öntött a tűzre Sebastian Vettel feltételezett szerződtetése kapcsán, amikor az Auto Motor und Sportnak azt mondta, hogy később szívesen látná a csapatánál a német versenyzőt.

Montezemolo listáján a 25 éves Vettel előrébb szerepel Lewis Hamiltonnál, "mert fiatalabb, és mert a Ferrari Hamilton harmadik csapata lenne. Márpedig amikor valaki a harmadik csapatához kerül, már a pályafutása második felében jár."

Igaz, hogy a Ferrari Alonsónak már a negyedik alakulata a Minardi, a Renault és a McLaren után, de 2016-ig köti szerződés Maranellóba, és Montezemolo hangsúlyozta, hogy "hihetetlenül elégedettek" vele, mivel "több egy egyszerű versenyzőnél", és bizonyos szempontból egyesíti magában Niki Lauda és Michael Schumacher képességeit.

Ha azonban "Fernando holnap valamiért visszavonulna - mondjuk a barátnőjével Hawaiira akarna költözni -, Vettelt akarnám megszerezni helyette" - ismerte el Montezemolo. "Fiatal, nem rugaszkodott el a földtől, és ellenállhatatlan győzelmi vágy dolgozik benne."

"Még Schumacher hívta fel rá a figyelmemet évekkel ezelőtt, mert ő már gokartos korában ismerte. Azt kell mondanom, Michaelnek igaza volt."

Montezemolo annak nem tulajdonít jelentőséget, hogy Vettel az év végén piszkos trükkök bevetésével vádolta meg a Ferrarit, hiszen "a csata hevében bármikor könnyű kifakadni." Ugyanakkor, mivel szerinte Vettel és Alonso egy csapatban nehezen kezelhető páros lenne, a spanyol mellé valaki mást igazolna le, ha nem marasztalnák tovább Felipe Massát.

"Jövőre lesz két és fél új versenyzőpáros: (Sergio) Pérez a McLarennél, Hamilton a Mercedesnél, a fél pedig az, hogy Massa velünk marad" - mondta. "Nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy (Nico) Hülkenberg hogyan boldogul majd a motorunkkal a Saubernél, illetve mi lesz azzal a fiatalemberrel, akinek idén néha túl gyorsak voltak az első körök" - utalt Romain Grosjeanra.