Vágólapra másolva!
A vezérigazgató, Nick Fry tisztában van vele, hogy a Mercedesnek a brit képességeihez méltó autót kell építenie. Szerinte Vettel még nem bizonyította, hogy olyan jó versenyző, mint Hamilton és Alonso.

A Mercedes vezetősége elismeri, hogy a 2013-az szezon előtt az eddiginél nagyobb nyomás nehezedik rájuk, miután sikerült megszerezniük a mezőny egyik legjobb versenyzőjét.

Bár Nico Rosberg megnyerte az idei Kínai Nagydíjat, a 2010 óta gyári csapatként induló németek eddig nem tudtak olyan autót építeni, amellyel rendszeresen győzelmi eséllyel szálltak harcba a futamokon. A csapat vezérigazgatója, Nick Fry szerint 2013-ban különösen fontos lesz, hogy versenyképes autójuk legyen, hiszen Hamilton képességeivel mindenki tisztában van, így gyengébb eredmények esetén nyilvánvalóbbak lesznek az autó esetleges hiányosságai.

"Azt hiszem, ez egyértelműen jelzi, hogy komoly céljaink vannak" - nyilatkozta az Autosportnak Hamilton szerződtetéséről. "Eddig is minden idők egyik legjobb pilótája versenyzett nálunk, bár ő a korát tekintve már a karrierje végéhez közeledett, amikor csatlakozott hozzánk" - utalt a 43 évesen visszavonuló Michael Schumacherre.

Forrás: McLaren

"A csapat izgatottan várja Lewis érkezését, de ez nagy nyomást is helyez ránk - Ross (Brawnnak) biztosítania kell, hogy jó autót adunk neki" - ismert el Fry. "Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a Forma-1-ben, minden területen jól kell teljesítenünk. A legjobb technológiával, a legjobb csapatmunkával, a legjobb menedzsmenttel és a legjobb versenyzőkkel kell rendelkeznünk."

A vezérigazgató szerint Hamilton akkor is képes futamokat nyerni, ha nem az övé a leggyorsabb autó, de tisztában van vele, hogy túlságosan nagy teljesítménykülönbséget egyik versenyző sem tud áthidalni. Ilyen szempontból egyébként Hamilton mellett Fernando Alonsót tartja a mezőny legjobbjának.

"Én egyértelműen úgy gondolom, hogy Lewis és Fernando Alonso a két legjobb versenyző" - mondta. "Ezt persze fenntartással kell kezelnünk, hiszen könnyen lehet, hogy Sebastian Vettel is ebbe a csoportba tartozik. Ő azonban mindig a legjobb autóval versenyzett, ezért szerintem még bizonyítania kell."