Vágólapra másolva!
Úgy gondolja, többé nem futhat olyan tökéletes szezont, mint amilyet idén teljesített. Szerinte képtelenség, hogy a Ferrari az ideinél is rosszabbul kezdjen egy évet, ezért 2013-ban jobb nyitányra számít.

Bár a Ferrari autója reménytelenül lassúnak tűnt 2012 elején, és általában később is elmaradt a McLaren és a Red Bull nyers tempójától, Fernando Alonsónak az utolsó versenyig maradt vele esélye a bajnoki cím megszerzésére. Sokan méltatták a vezetői teljesítményéért a spanyol pilótát, aki ezt nagy elismerésnek tartja, és kijelentette, hogy valószínűleg nem lesz képes hasonló produkcióra a jövőben.

"Néhány év végén olyan érzése van az embernek, hogy szép munkát végzett, de közben valami hiányzott, vagy valamin változtatni és javítani akar a következő szezonra" - mondta a Ferrari egyik szponzorának, a Santandernek a madridi rendezvényén. "Azonban úgy gondolom, ez tökéletes év volt. Szinte lehetetlen megismételni."

Alonso idén a húsz futamból tizennyolcon célba ért, csak két alkalommal hátrébb az 5. helynél. Két kiesése rajtbalesetben történt. Talán nagyobb esélye lett volna az évad végén, ha a Ferrari hamarabb erősebb autót ad neki - az F2012 a szezon elején másodpercekkel maradt el a legjobbaktól. Alonso szerint ez is megismételhetetlen.

"Képtelenség, hogy rosszabbul kezdjünk. A jerezi (nyitó) teszten, az autó debütálásakor 2,5 másodperccel le voltunk maradva a legjobbak tempójától, ezért szinte lehetetlen, hogy legközelebb rosszabb legyen a helyzet. Éppen ezért jobb kezdésre számítok" - mondta.

"Mindazonáltal kétségtelenül a Red Bull lesz a favorit a nyitányon. Domináltak a szezon végén, a szabályok pedig nagyjából változatlanok maradnak. Körönként hét-nyolc tizedmásodperces előnyük volt, nekünk ebből kell lefaragnunk két hónap alatt, ami nem lesz egyszerű."