Vágólapra másolva!
A brazil az idény elején féltette ferraris állását, ezért nem tudott teljes mértékben a versenyzésre koncentrálni. A jövőt azonban optimistán várja.

Felipe Massa elismerte, a 2012-es idény első felében túl sokat foglalkozott a jövőjét érintő találgatásokkal, ezért nem tudott jobb teljesítményt nyújtani. A brazil a szezon korai szakaszában lényegesen gyengébben szerepelt, mint csapattársa, Fernando Alonso - míg a spanyol gyakran felállhatott a dobogóra, Massa számára a pontszerzés is nehéznek bizonyult. A sajtóban ezért elterjedt, hogy a brazil biztosan nem maradhat a Ferrarinál 2013-ban, sőt sokan már az idény közben leváltották volna.

"Az év első felében aggódtam amiatt, hogy meghosszabbítják-e a szerződésemet" - nyilatkozta Massa, aki 2006 óta versenyez az olaszoknál. "Nem hittem volna, hogy a Ferrari egészen a nyár végéig kivár a döntéssel."

"Mióta Maranellóba szerződtem, folyamatosan találgatások övezték a pályafutásomat - már az első szezonomban is listát készítettek azokról a versenyzőkről, akiket állítólag a helyemre akart igazolni a csapat. Idén ugyanez történt: sok név és rengeteg spekuláció hangzott el" - magyarázta Massa, aki az idény második felében magára talált, az utolsó néhány futamon pedig fel tudta venni a versenyt Alonsóval.

"Először túl sokat foglalkoztam a pletykákkal, de augusztusban elhatároztam, hogy csak a versenyzésre fogok gondolni, és élvezni fogom. Ekkor kezdtem igazán jól vezetni - az autóval is elégedettebb voltam, és olyan gyorsan vezettem, ahogy csak tudtam" - árulta el. "Most nagyon erősnek érzem magam, ez az utolsó kilenc futamon az eredményeimen is látszott. Optimistán várom a jövőt."

Massa végül két dobogós helyezést szerezve a világbajnokság 7. helyén zárta a 2012-es szezont.