Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója szerint Alonso csak hisztizik, amikor gyakran arról beszél, hogy mennyivel gyengébb az autója Vettelénél.

Helmut Marko gúnyosan nyilatkozott Brazíliában arról az általánosan elterjedt nézetről, hogy Fernando Alonso hátrányos helyzetben van a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, mivel az autója nem éri el a Red Bull RB8 színvonalát. "Kié volt a legjobb autó Hockenheimben?"- tette fel a kérdést Marko az Auto Bild Motorsportnak adott interjújában. "A Ferrari nem olyan rossz, ahogy mindenki hiszi."

"Talán igaz, hogy Fernando autója nem volt mindig a legjobb, de az biztos, hogy a Ferrari az egész szezonban nagyon erős volt. Ha azt mondja, hogy életlen karddal harcol, akkor szerintem magas szinten űzi a nyafogást" - tette hozzá az osztrák szakember.

Korábban egyébként Lewis Hamilton is Alonso mellé állt ebben a kérdésben, a brit szerencsésnek nevezte Vettelt, amiért a németnek az utóbbi pár szezonban mindig versenyképes volt az autója. Véleménye szerint a Red Bull versenyzője főként ennek köszönheti a két vb-címét, Alonso szerinte precízebben vezet, mert mindig eltalálja a kanyarcsúcspontokat. Sőt Hamilton azt is mondta, hogy sokkal több világbajnoki címe lehetett volna a McLarennel, ha mindig olyan gyors autója lett volna, mint a Red Bull.

"Szerencsés voltam, hogy ütőképes autóval kerültem be a Forma-1-be" - nyilatkozta a brazil Totalrace magazinnak. "De amíg nekem pechem volt, mivel nem maradt mindig ilyen erős, ő (Vettel) szerencsésebb volt, mert az ő autója viszont igen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!