Vágólapra másolva!
Gerard Lopez, a Lotus tulajdonosa elismerte, hogy sokkal több bónuszt kell fizetniük a finn pilótának, mint várták, mert nem gondolták a szezon előtt, hogy ennyire sok pontot fog szerezni visszatérése első évében. Alonso is nagy összegű jutalomra számíthat a Ferraritól, ha megnyeri a vb-t.

Nemrég elterjedt, hogy a Lotus komoly anyagi gondokkal küszködik, a pletyka szerint nem csak Räikkönen bónuszát, de a közel ötszáz alkalmazott bérét sem tudják időben kifizetni. Most azonban a Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez cáfolta a pletykákat a német Auto Motor und Sportnak adott interjújában. "Időben fizetjük a számláinkat, pont úgy, ahogy a többi csapat. A szóbeszéd forrása valószínűleg pár ember lehetett, akik csatlakozni akartak hozzánk, mint partnerek, de most valószínűleg mérgesek ránk, mert nem jött össze nekik."

Akár volt valóságalapja a pletykának, akár nem, jövőre már valószínűleg nem lesz ilyen gondjuk, mert bejelentették, hogy a Coca-Cola támogatni fogja a csapatot a Burn energiaital márkájával.

Azt azonban bevallotta a luxemburgi üzletember, hogy Kimi Räikkönen bónuszával tényleg átmeneti pénzzavarba kerültek. "Már megoldottuk" - nyilatkozta. "Egyszerűen nem számítottunk arra, hogy ilyen sok pontot fog szerezni, ez elég drága volt számunkra. Már megegyeztünk egy új fizetési rendszerben. De a végén ez így is megéri, mert nagyobb részt kapunk a tévés jogdíjakból, és Kiminek is több lesz a pénze."

Lopez Romain Grosjeanról is beszélt, aki az paddockban elterjedt nézet szerint 2013-ban is maradhat Räikkönen csapattársa. "Egy kis nyomás alá helyeztük. Szenzációsan gyors srác, de amióta megbüntették, behúzta a kéziféket. Mondtam neki, hogy vezessen újra támadóbb szellemben. Ha érzelmileg jól kezeli a helyzetet, bármit elérhet."

A Ferrarinak a Lotusszal ellentétben valószínűleg nem okoz majd gondot Alonso bónuszának kifizetése, pedig vélhetően jóval nagyobb összegről van szó, mint Räikkönen esetében. Ha igazak az olasz La Stampa napilap értesülései, a spanyol nem kevesebb, mint 10 millió eurót kasszírozhat bónuszként, ha megszerzi a világbajnoki címet. A Scuderia utoljára 2007-ben nyert egyéni vb-t, éppen Räikkönennel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!