Vágólapra másolva!
A Brazil Nagydíj második szabadedzését a 4. helyen befejező brazil úgy érzi, egy hibátlan körrel legalább két tizeddel gyorsabb lehetett volna. A balansszal egyelőre elégedetlen Alonso nem tudja, hogy száraz vagy vizes pályán lenne-e nagyobb esélye.

A Ferrari szokás szerint lassabbnak bizonyult a Red Bullnál és a McLarennél a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésein, Felipe Massa azonban úgy érzi, Interlagosban versenyképesebbek lehetnek, mint az előző néhány versenyen. A brazil délelőtt a 6., délután a 4. helyen végzett, Fernando Alonso pedig mindkét gyakorlást az 5. helyen fejezte be.

A Lewis Hamiltontól több mint 5 tizeddel elmaradó spanyol az edzések után nem kívánt a köridőkkel foglalkozni, csak azt hangsúlyozta, hogy sokat kell javítaniuk a beállításokon. "Még nem sikerült megtalálnunk az ideális balanszot, így sok munka vár ránk a mérnökökkel a hétvége hátralévő részében" - nyilatkozta. "Az előrejelzések szerint szombatról vasárnapra jelentősen változnak majd a körülmények, ezért még fontosabb, hogy helyes döntéseket hozzunk, amikor az autót felkészítjük az időmérőre."

Vasárnapra szinte teljes biztonsággal esőt jósolnak, ez pedig elméletileg kedvezhet a Sebastian Vettelt 13 pontos hátrányból üldöző Alonsónak, hiszen normál körülmények között nem sok esélye lenne a német ellen. Ő azonban nem feltétlenül örülne a vizes pályának. "Nehéz megmondani, hogy száraz vagy esős versenyt szeretnénk-e - ahogy korábban is mondtam, mindkét helyzetre alaposan fel kell készülnünk."

Forrás: Ferrari

Massa sokkal bizakodóbban nyilatkozott, ő úgy érzi, száraz pályán is közelebb kerülhetnek az élcsapatokhoz. A brazil nagyszerű tempót diktált az edzés végén futott hosszú etapon, és egy körön is jobb teljesítményre lehetett volna képes. "Viszonylag elégedett vagyok a köridőimmel, főleg a hosszú etapon mutatott tempómmal: azt hiszem, az edzés utolsó részében én voltam a leggyorsabb versenyző a pályán. A legjobb körömben pedig túl szélesen fordultam az utolsó kanyarban, és ráhajtottam a rázókövekre, ezzel elvesztettem néhány tizedet" - mondta. "Az utána következő körömben két tizeddel gyorsabb voltam ebben a szektorban, tehát ennyivel jobb kört futhattam volna."

Massa szerint hiba lenne, ha a Ferrari az esős körülményekre készülve állítaná be az autóját az időmérő előtt, hiszen a jó rajthely létfontosságúnak bizonyulhat. Az előrejelzések ellenére bízik benne, hogy vasárnap száraz körülmények között versenyezhetnek. "Remélem, a ma elvégzett munka a segítségünkre lehet száraz pályán" - nyilatkozta. "Azt legalább tudjuk, hogy száraz pályán versenyképes az autónk, legalábbis ma az volt."

Hazai futamán Massa különleges sisakban versenyez, a szokásos sárga helyett piros fejvédőt használ. Az edzések után azzal viccelődött, hogy milyen nehéz hozzászoknia az új sisakhoz. "Furcsa, hogy semmi sárgát nem látok, amikor a visszapillantó tükörbe nézek. Néha azt hittem, hogy nem is én ülök a volánnál!"