Vágólapra másolva!
Úgy véli, úgy tehet a legtöbbet a csapattársáért, ha megpróbál nyerni Brazíliában. Alonso továbbra is büszke a Ferrari múlt hétvégi taktikájára.

Felipe Massa bízik benne, hogy vasárnap harmadszor is megnyerheti hazai versenyét, a Brazil Nagydíjat. Bár csapattársának, Fernando Alonsónak 14 pontot kell ledolgoznia Sebastian Vettellel szemben, ha világbajnok akar lenni, tehát muszáj a győzelemre törekednie, Massa nem abban a tudatban várja a szezonzáró hétvégét, hogy mindenképpen a spanyol sikeréhez fog asszisztálni.

"Harmadszor is győzni - ez a helyes célkitűzés. Csak a győzelemre kell gondolni" - jelentette ki a Brazil Nagydíj csütörtöki, hivatalos sajtótájékoztatóján. "Ez a verseny nagyon különleges számomra, ezért mindenképpen megpróbálom megnyerni. Fernando remélhetőleg a második helyen célba érve is simán elhódítja majd a vb-címet."

Massa a szezon első felében látványosan küszködött, de később magára talált, 2009-ben történt balesete óta először Szuzukában a dobogóra is feljutott, és az utóbbi kilenc versenyen mindig pontot tudott szerezni. Úgy véli, ezt a lendületet 2013-ra is megőrzi majd.

Idén "mindig közbejött valami, és néhány futamon nem tudtam ott végezni, ahol kellett volna" - ismerte el. "Augusztus után azonban minden jobbra fordult. Azóta az összes versenyen a megfelelő eredményt értük el. A szezon második fele szerintem remekül sikerült, és kiváló felkészülés volt a következő évre is."

Alonso azt mondta, arra fog törekedni, hogy a dobogón végezzen, aztán a többi úgyis a Red Bull eredményén múlik. Hozzátette, hogy továbbra is "büszke" a Ferrari austini húzására, melynek során Massát egy imitált váltócserével öt hellyel hátrasoroltatták a rajtrácson, hogy ő a pálya kevésbé poros oldaláról indulhasson.

"Ez bevált, a riválisainknak talán éppen ezért nem tetszett" - vélte a spanyol. "Büszke vagyok a csapatomra, mert elmondta az igazságot. A stratégiai döntésekkel nem mindenki tesz így."

Alonso abban sem lát semmi kivetnivalót, hogy a Ferrari döntése miatt más csapatok versenyzői is átkerültek a rajtrács másik oldalára. "Nem kell a túl távoli múltban keresnünk olyan futamokat, amikor függőben lévő döntések miatt még szombat este sem lehetett tudni, hogy bizonyos csapatok versenyzői honnan rajtolnak majd" - mondta. "Sokszor láttunk ilyet sok csapattól."

Vettel úgy vélte, a Red Bull nem lépte volna meg ugyanazt, mint a Ferrari, de nem kritizálta miatta a maranellói istállót. "Amit tesznek, az úgysem a mi kezünkben van. Nem követtem, hogy Felipének tényleg gondja volt-e a váltójával, vagy sem, de nekünk ezzel nem is dolgunk foglalkozni" - jelentette ki.