Vágólapra másolva!
A spanyol tudja, hogy ő várhatja hátrányosabb helyzetből a brazíliai finálét, ennek ellenére bízik a világbajnoki címben. Szerinte a Ferrari nyugodtabban készülődhet, hiszen nincs veszítenivalója.

Fernando Alonso szerint a Ferrari Brazíliában előnyt kovácsolhat abból, hogy ők számítanak esélytelenebbnek az idényzáró előtt. Sebastian Vettel eddig 13 ponttal gyűjtött többet, mint Alonso, ami azt jelenti, hogy a spanyol győzelme esetén is elég a 4. helyen célba érnie ahhoz, hogy újra bajnok legyen. A legutóbbi versenyeken ráadásul a Red Bull egyértelműen gyorsabbnak bizonyult a Ferrarinál, így minden jel arra utal, hogy Vettelt csak egy esetleges műszaki hiba foszthatja meg a bajnoki címtől.

Alonso ennek ellenére nem adja fel, továbbra is bízik benne, hogy megszerezheti harmadik világbajnoki címét. Úgy véli, a Ferrarinak csak a saját versenyével kell törődnie Interlagosban. "Ki kell hoznunk magunkból a legtöbbet, saját magunkra kell koncentrálnunk, és nem szabad hibáznunk" - nyilatkozta. "Ezután törődhetünk azzal, hogy Vettel hol végzett. Idén mindenki hullámzó teljesítményt nyújtott, de ezúttal tökéletes versenyre van szükségünk."

"Az a legfontosabb, hogy mi mindent tökéletesen csináljunk, a többit nem tudjuk befolyásolni, az már csak a szerencsén múlik" - jelentette ki Alonso, majd hozzátette, a Ferrari nyugodtabban várhatja a futamot. "Mi jobban alszunk, mint a riválisaink - sokat nyerhetünk, viszont nincs sok vesztenivalónk."

A helyzet egyébként kísértetiesen hasonlít a 2010-es bajnoki fináléra: akkor Alonso érkezett esélyesként az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjra, és Vettel lemaradása volt 13 pont. A német megnyerte a versenyt, a Ferrari viszont rossz taktikát választott, így Alonso csak a 7. lett, és elveszítette a bajnokságot. "Remélem, most is annak a versenyzőnek kedvez majd az eredmény, aki hátrányosabb helyzetből kezdi meg a versenyt" - bizakodott a spanyol