Vágólapra másolva!
Az idény elején komolyan féltette az állását, ezért más csapatokkal is felvette a kapcsolatot. Legtöbbször önmagát okolta a gyenge teljesítményért.

Felipe Massa megkönnyebbülhetett, amikor a Ferrari október közepén hivatalosan is bejelentette, hogy további egy évvel meghosszabbítja a szerződését. A szezon első felében ugyanis meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott: miközben csapattársa, Fernando Alonso rendszerint dobogós helyen fejezte be a futamokat, ő örült, ha a pontszerzők között végzett. Az első tíz verseny után a spanyol 154 pontot gyűjtve vezette a világbajnokságot, míg Massa mindössze 23 megszerzett ponttal a 14. helyen kullogott.

Az eredménytelenség láttán sokan azt gondolták, hogy Massa napjai meg vannak számlálva a Ferrarinál, a sajtóban pedig arról cikkeztek, hogy még az idény közben távoznia kell. Az egyre gyorsabbá váló Ferrarival azonban Massa teljesítménye is folyamatosan javult, és végül sikerült meggyőznie a főnökeit. A brazil ennek ellenére tudja, hogy komoly veszélyben volt a ferraris pályafutása.

"Úgy tűnt, mintha egy sötét felhő lenne a fejem fölött. Semmi sem sikerült" - nyilatkozta a Tuttosportnak az idény elejéről. "Olyan állásom volt, amelyről emberek milliói álmodoznak, mégsem voltam boldog - mert tudtam, hogy sok versenyem elsősorban én voltam a bűnös."

Massa elárulta, a nehéz időszakban több csapattal is felvette a kapcsolatot, de egyiket sem volt hajlandó megnevezni. Azt azonban mindig tudta, hol folytatná legszívesebben a pályafutását. "Az igazi célom az volt, hogy a Ferrarinál maradhassak" - mondta a brazil, aki jövőre már a nyolcadik idényét kezdheti meg az olaszokkal.

Massa egyébként nem ért egyet azokkal, akik szerint csapattársa jobban megérdemelné a világbajnoki címet, mint Sebastian Vettel. "Úgy gondolom, Fernando eddig hihetetlen munkát végzett, de ez Sebastianról is elmondható, különösen a szezon második felében" - vélekedett. "Amelyikük megnyeri a bajnokságot, meg is fogja érdemelni."