Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint egyáltalán nem biztos, hogy csapattársa lesz a 2012-es világbajnok, hiszen Brazíliában gyakoriak a drámai versenyek. Szerinte Alonso jobban vezet vizes pályán.

Két futammal a 2012-es világbajnokság vége előtt már matematikailag is csak két versenyzőnek van esélye a világbajnoki címre, Sebastian Vettel tízpontos előnnyel vezet Fernando Alonso előtt. A spanyol legutóbb júliusban, a Német Nagydíjon aratott győzelmet, Vettel viszont az előző négy versenyből hármat megnyert, így a jelenlegi forma alapján a címvédő számít nagyobb esélyesnek.

A Red Bull másik versenyzője, Mark Webber azonban úgy gondolja, még egyáltalán nem lefutott a világbajnokság. Szerinte meglepő fordulatokra lehet számítani az utolsó versenyen, Brazíliában, ha Vettel Amerikában még nem szerzi meg a címet. Webber utalt arra, hogy Interlagosban gyakran esik az eső, ami szerinte Alonsónak kedvezhet.

"Sebastiannak száraz időre lesz szüksége" - nyilatkozta a Servus TV-nek. "Persze ő is tud esőben vezetni, de Fernando nagyon erős ilyen körülmények között." Webber hozzátette, Brazíliában "mindig számíthatunk valamilyen drámára", ezúttal is "rendkívül drámai" szezonzárót vár.

A Brazil Nagydíjat 2004-ben helyezték át a versenynaptár végére, és azóta ötször is ezen a pályán dőlt el a bajnokság. A legkiélezettebb bajnoki döntőkre 2007-ben és 2008-ben került sor Interlagosban: előbbin Kimi Räikkönen úgy szerezte meg a végső győzelmet, hogy a futam előtt csak a harmadik volt a tabellán, egy évvel később pedig az utolsó kanyarokban dőlt el Lewis Hamilton és Felipe Massa küzdelme.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!