Vágólapra másolva!
A Ferrarinál verseny előtt úgy gondolták, maximum negyedikek lehetnek Abu-Dzabiban, így teljesen elégedettek az eredménnyel. Alonso csak azt sajnálja, hogy a tabellán nem tudott három pontnál többet hozni Vettelen.

Fernando Alonso szokásához híven úgy érzi, mindent kihozott az autójából Abu-Dzabiban, hiszen annak ellenére lett második, hogy a futam előtt még a dobogós helyezés lehetőségében sem voltak biztosak. A 6. helyről induló spanyol már a rajtnál megelőzte Jenson Buttont, néhány kanyarral később pedig Mark Webbert is maga mögé utasította egy agresszív manőverrel. A második helyet Pastor Maldonado megelőzésével biztosította be, miután Lewis Hamiltonnak az élről kellett kiállnia.

"A rajttól a célig folyamatosan küzdöttem: először Maldonadóval, majd Jensonnal, a végén pedig megpróbáltam utolérni Kimi (Räikkönent). Egyetlen körben sem pihenhettem" - nyilatkozta a verseny után. "A szimuláció alapján a 4-6. helyre vártuk magunkat, ehhez képest másodikak lettünk: a versenyünk tehát több mint tökéletes volt, a rajttól a célig kihoztuk magunkból a maximumot."

A spanyol három ponttal szerzett többet, mint legnagyobb riválisa, a bokszutcából rajtoló Sebastian Vettel, így két futammal a bajnokság vége előtt 10 pont választja el őket a tabellán. "Igaz, hogy a pontversenyben közelebb is kerülhettünk volna az utolsó helyről rajtoló Sebastianhoz, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a teljesítményünket és a rajthelyünket figyelembe véve akár nőhetett is volna a hátrányunk."

Forrás: AFP

A futam utolsó köreiben úgy tűnt, Alonsónak a győzelemre is lehet esélye: körről körre közeledett Räikkönenhez, arra azonban nem maradt ideje, hogy előzéssel próbálkozzon. Végül 8 tized választotta el őket a befutónál.

"Nyolc körrel a verseny vége előtt már nem kellett aggódnom a gumik miatt. Mivel csak egyszer cseréltünk kereket, nem tudhattuk, milyen állapotban lesznek az abroncsok, ráadásul abban sem voltunk biztosak, hogy Sebastian a lágy gumikon nem jelent-e majd veszélyt ránk" - magyarázta. "Amikor Jenson és Sebastian kicsit lemaradt mögöttem, már nem kellett emiatt aggódnom, és 8 körön keresztül 150 százalékon hajtottam. Megpróbáltam elkapni Kimit, de nem tudtam egy másodpercen belülre kerülni, hogy használhassam a DRS-t."

A másik Ferrariban Felipe Massa kevésbé lehetett elégedett a versenyével, a Mark Webberrel vívott csatában ugyanis ő húzta a rövidebbet, és csak a 7. helyen tudott célba érni. A brazil reméli, hogy két hét múlva jobb teljesítményt nyújthat, Austinban ugyanis az ő autójára is felszerelik azokat a fejlesztéseket, melyeket ezúttal csak Alonso autóján vetettek be. A technikai igazgató, Pat Fry azonban elárulta, az újítások közül nem mindegyik hozta meg a várt javulást.

"Több olyan fejlesztést is hoztunk erre a versenyre, amelyek nem teljesen úgy működtek, ahogy vártuk. Meg kell értenünk, miért történt így - gyorsan kell cselekednünk, hiszen már nincs sok időnk" - jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!