Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton úgy gondolja, a vb-tabella második helyén álló Fernando Alonso sokkal precízebben vezet, mint Sebastian Vettel, aki főleg Adrian Newey zsenialitásának köszönheti az előnyét.

Az elmúlt négy versenyt zsinórban megnyerő Sebastian Vettelt már első vb-címe óta időről-időre "megvádolják" azzal, hogy csak a Red Bullt tervező Adrian Newey zsenialitásának köszönhetőek az eredményei. Az Indiai Nagydíjon Fernando Alonso úgy nyilatkozott, valójában "Newey ellen" versenyez, most pedig Lewis Hamilton kérdőjelezte meg a címvédő kvalitásait.

"Szerintem a paddockban sokan szeretnék Adrian kocsiját vezetni, hogy megmutassák, ők is ugyanolyan versenyképesek, mint Sebastian" - mondta a brit, aki a világbajnoki reményeinek életben tartásáért küzdő Alonsót jobb versenyzőnek tartja. "Fernando szerintem sokkal precízebb" - szögezte le. "Az összes kanyarcsúcspontot eltalálja. (Vettel) viszont néha lecsúszik róluk, és még ígyis ő a leggyorsabb. Én pedig ilyenkor azt gondolom, azt a mindenit, még akkor sem tudnék ilyen köridőt futni, ha a határon autóznék."

A Vettel valódi tehetségét vitató hangok főleg azután erősödtek fel, hogy a német a szezon kétharmadáig mindössze egyetlen versenyt tudott megnyerni, Szingapúr óta azonban megállíthatatlannak tűnik. "Az autón nem látszik változás, de hirtelen ekkora különbség alakult ki. Megvan a saját véleményem, és csak ezt igazolja, ha valaki olyan sok kanyart ront el" - tette hozzá Hamilton.

A McLarent irányító Martin Whitmarsh ugyan nem említette név szerint a Red Bullt, azonban rámutatott, hogy egyes csapatok sokkal rugalmasabban értelmezik a szabályokat, az egykori Benettonhoz hasonlítva őket. "A régi Benetton-effektusról van szó, nem igaz?" - fogalmazott. "Vannak csapatok, akik láthatólag másképpen értelmezik a szabályokat és az erőforrásokra vonatkozó korlátozásokat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!