Vágólapra másolva!
A fejlesztések ellenére Abu-Dzabiban is a hosszú etapokon mutatott tempóban bíznak, bár szombatra megpróbálnak javítani a helyzeten. Még nem tudják, melyik újításokat hagyják fent az autón.

A Ferrari az elmúlt néhány nagydíjon versenykörülmények között meg tudta közelíteni a Red Bull tempóját, az időmérőn azonban esélyük sem volt beférni az első rajtsorba. A pénteki szabadedzések alapján Abu-Dzabiban is hasonló a helyzet: Fernando Alonso és Felipe Massa a 7. és a 8. helyet tudták megszerezni a délutáni gyakorláson, miután a McLarenek és a Lotusok is megelőzték őket.

A Sebastian Vettel leggyorsabb idejétől több mint 8 tizeddel elmaradó Alonso egyelőre nem kíván az eredményekkel foglalkozni, inkább annak örül, hogy gond nélkül kipipálták az edzéseket. "Egy szokásos pénteki napon vagyunk túl, sikerült teljesítenünk a kitűzött programot. A délelőtti edzésen különböző aerodinamikai megoldásokat hasonlítottunk össze, délután pedig a gumikra koncentráltunk" - nyilatkozta.

A spanyol szerint az új alkatrészek - többek között a módosított első és hátsó szárny - "biztatóan" működtek, de csak holnap délelőtt döntik el, hogy használják-e őket a hétvége hátralévő részében. Ezt a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry is megerősítette.

"A lehető legkeményebben dolgozunk azért, hogy minden versenyre újításokat vigyünk. Az itt bevetett fejlesztések közül néhány pozitívnak tűnik, de óvatosan kell kiértékelnünk a teljesítményüket, mielőtt eldöntjük, mit hagyunk fent az autón az időmérőn és a versenyen" - mondta, majd elismerte, hogy az időmérőn ezúttal sem tartoznak az esélyesek közé. "Felipe tempója nem tűnt rossznak a hosszú etapon, de egyértelmű, hogy egy körön javítanunk kell a teljesítményünkön, ha az első sorból szeretnénk indulni."

Forrás: AFP

"Úgy tűnt, hosszú etapon viszonylag versenyképesek vagyunk, egy körön viszont kevésbé" - ismerte el Massa is, aki 2 tizeddel volt lassabb Alonsónál. "Persze jobb lenne, ha kicsit gyorsabbak lennénk, de meglátjuk, holnap mi lesz a helyzet, hiszen a délutáni időmérő számít majd igazán."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!