Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint a Twitteren akarta tudatni rajongóival, hogy elégedetlen a Ferrari fejlesztéseivel. A főnökei tagadják, hogy feszültség lenne Alonso és a csapat között.

Bár Fernando Alonso a nyilvánosság előtt többnyire nyugodtan nyilatkozik a világbajnoki esélyeiről, úgy tűnik, valójában egyre jobban dühíti, hogy futamról futamra csökken az esélye a végső győzelemre. A spanyol még júniusban, az Európai Nagydíj után állt a tabella élére, a magyar futamot követően pedig már 40 pontos előnnyel vezette a bajnokságot. Ezután azonban folyamatosan csökkent az előnye, mígnem Sebastian Vettel az időközben feltámadó Red Bull-lal átvette a vezetést Koreában.

A hírek szerint Alonso egyre türelmetlenebb a Ferrarival, a feszültség pedig az Indiai Nagydíj időmérője után csúcsosodott ki a csapaton belül. A spanyol keményebb munkát vár el az istállótól: szerinte az olaszok minden futamra új fejlesztéseket ígérnek, a pályán mutatott teljesítményükön azonban nem sok javulás látszik. Az olasz La Stampa azt állítja, Alonso szombaton még éjfél után is vitatkozott az istálló vezetőségével, miután nem értett egyet a technikai igazgató, Pat Fry egyik nyilatkozatával.

Fry Alonso 5. rajthelyével kapcsolatban azt mondta a csapat szokásos közleményében, az eredmény megmutatja, milyen teljesítmény rejlik az autóban, "de ahhoz, hogy tényleg ott legyünk, ahol lenni akarunk és ahol lehettünk volna, tökéletes teljesítményre lett volna szükségünk - ami most nem sikerült."

A kétszeres világbajnok állítólag annyira kiakadt azon, hogy Fry burkoltan nem az autóra, hanem az ő teljesítményére fogta a vártnál gyengébb helyezést, hogy a Twitteren akarta megosztani dühét a rajongóival. A La Stampa szerint a következő üzenetet akarta elküldeni a közösségi oldalon: "Szeretném, ha mind a 1,2 millió követőm megtudná, hogy a Ferrari hátsó részének legfőbb aerodinamikai komponsensei már május óta változatlanok."

Forrás: AFP

Alonsót állítólag Stefano Domenicalinak kellett hosszú ideig győzködnie, hogy ne ossza meg a szöveget. A csapatfőnök azonban cáfolta, hogy az eset valóban megtörtént volna. "Önök jól értenek ahhoz, hogy olyan történeteket gyártsanak, amelyek nem is léteznek" - utalt a sajtó munkájára, amikor az ügyről kérdezték. Az istálló elnöke, Luca di Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak csak annyit fűzött hozzá: "Alonso jól teszi, ha keményebb munkára ösztönzi a mérnököket."

Felipe Massa közben a brazil Totalrace-nek nyilatkozva vette védelmébe a Ferrarit, szerinte az olaszok folyamatosan újításokat szerelnek fel az autóra. Azt állítja, neki Indiában feleannyi fejlesztés volt az autóján, mint Alonsónak, "Abu-Dzabiban pedig még több új alkatrészre számíthatunk" - tette hozzá.

Az állítólagos vita ellenére Alonso nagyszerű teljesítményt nyújtott a futamon, a két Red Bull közé beférve végül második lett. A verseny után egy ösztönző idézettel bizonyította a Twitteren, hogy még nem adta fel a világbajnoki küzdelmet: "Ha eltörik a kardod, harcolj a kezeiddel. Ha megvágják a kezeidet, akkor a vállaiddal, vagy akár a fogaiddal harcolj!"