Vágólapra másolva!
Bár újra felerősödtek a híresztelések a Ferrari és Vettel közötti előzetes megállapodásról, az olaszok elnöke kijelentette, hogy a német nem lesz Alonso csapattársa. Szerinte két dudás nem fér meg egy csárdában.

Hiába röppenek fel újra és újra olyan híresztelések, hogy Sebastian Vettel 2014-ben Fernando Alonso csapattársaként a Ferrarihoz szerződik, Luca di Montezemolo ismét kijelentette: hiba lenne két ilyen kaliberű versenyzőt egy istállóban versenyeztetni. Vettel jövőjéről a májusi Monacói Nagydíj hétvégéjén kezdődtek meg a találgatások, akkor olasz források azt állították, hogy a német már egy előszerződést is aláírt a Ferrarival. Bár mindkét fél tagadta a pletykákat, a téma újra és újra előtérbe kerül a sajtóban.

Ezúttal a BBC Sport riportja terelte a figyelmet az ügyre, az általában megbízhatónak tartott honlap ugyanis a Ferrarin belüli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Vettel valóban aláírt egy előszerződést 2014-re. A megállapodás állítólag akkor lépne érvénybe, ha az olasz istálló képes egy bizonyos szintű eredmény elérésére a 2013-as idényben. A britek szerint a Ferrari azért tartja meg Felipe Massát a következő szezonra, mert így nem kell új versenyzőt keresniük a Vettel érkezését megelőző egyetlen idényre.

A RAI olasz rádió hétfőn megkérdezte Montezemolót, van-e alapja a híreszteléseknek, a Ferrari elnöke azonban határozottan tagadta, hogy Vettelt leigazolnák a 2016-ig szerződtetett Alonso mellé. "Nem akarok két dudást látni egy csárdában" - nyilatkozta. "Két olyan versenyzőt szeretnék, akik a Ferrariért versenyeznek, nem pedig önmagukért. Egy barátságos rivalizálást szeretnék - hasonlót, mint amilyen (Michael) Schumacher és (Eddie) Irvine, majd Schumacher és (Rubens) Barrichello között volt, de említhetném Alonsót és (Felipe) Massát is."

"Nem tetszik az az elképzelés, hogy két dudást tegyünk egy csárdába. Ez csak instabillá teszi a csapatot, és feszültséget szül. Egy istállón belül a harmónia a legfontosabb, különösen a nehéz időszakokban, amikor a fejlődésre kell koncentrálunk."

Montezemolo valószínűleg azért is ellenzi egy ilyen erős pilótapáros szerződtetését, mert jól emlékszik a McLaren 2007-es szezonjára. Alonso és Lewis Hamilton akkor csapattársakként küzdöttek a világbajnoki győzelemért, egyre inkább elmérgesedő rivalizálásuk azonban a csapat kárára vált, és végül a ferraris Kimi Räikkönen szerezte meg a címet. A BBC Sport ennek ellenére azt állítja, hogy a Ferrari az idény elején Hamilton iránt is érdeklődött, a brit leigazolását azonban megvétózta Alonso, akinek van némi beleszólása abba, ki legyen a csapattársa.