Vágólapra másolva!
A Ferrari elégedett a Koreai Nagydíj első edzésnapjával, Felipe Massa szerint a csapat a helyes úton indult el. Alonso ugyanakkor örülne, ha jobban tapadna a pénteken még elég koszos pálya.

Az élmezőnyben végeztek a Ferrarik a Koreában rendezett első két szabadedzésen. Fernando Alonso délelőtt csak Lewis Hamiltontól, délután pedig a két Red Bulltól kapott ki - a leggyorsabbtól mindkétszer három tizedmásodperccel -, és Felipe Massa is csatlakozott hozzá a tabella elején, a negyedik illetve a hatodik helyet megszerezve.

A maranellóiak kezdetben az aerodinamikai konfigurációval, ezen belül a hátsó szárny dőlésszögének beállításával foglalkoztak, aztán áttértek a gumik vizsgálatára. Beszámolójuk szerint mind a szuperlágy, mind a lágy keverékkel jól boldogultak, alacsony és magas üzemanyagszint mellett egyaránt.

Pat Fry technikai igazgató elégedetten foglalta össze a pénteket. "Pozitív napot zártunk. Ahogy péntekenként lenni szokott, rengeteg munkánk volt, de szinte mindent sikerült elvégeznünk, amit akartunk" - mondta. "Nagyjából egyértelmű elképzelésünk van arról, hogy mit válasszunk a nagydíjra műszaki oldalról. Most meg kell próbálnunk optimalizálni a csomagunkat, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el."

Forrás: Ferrari

Massa egyetértett a szakemberrel. "Szerintem a helyes úton kezdtük a hétvégét, de a lényeg az, hogy ezen az úton folytassuk vasárnap, amikor a leginkább számít. Úgy tűnik, az autónk jó ezen a pályán, ami reménykeltő, még ha csak a holnapi időmérőn derül is ki az igazság" - nyilatkozta.

Alonso kiemelte azt, amire számítani lehetett: a ritkán használt jeongami aszfaltcsík teli volt porral, és az útfelület minősége nem kedvezett a munkának. "A pálya állapota jelentősen javult az első edzésről a másodikra, ami itt hatványozottan jellemző, mert alig rendeznek versenyeket, és délelőtt különösen poros volt az aszfalt. Reméljük, hogy holnapra javul a helyzet, mivel mindig sokkal szórakoztatóbb vezetni, ha legalább egy kis tapadás van" - mondta.

A bajnokság éllovasa az erőviszonyokkal kapcsolatban annyit állapított meg, "nehéz megmondani, hol állunk a többiekhez képest, mert ma főleg magunkra figyeltünk."