Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen kilyukasztotta a kerekét a rajt után, Alonso nem érti a finn manőverét. Räikknen viszont úgy érzi, a ferraris annyira leszorította őt, hogy nem volt hová mennie.

Gyakorlatilag akaratlanul is Kimi Räikkönen tette tönkre a Fernando Alonso hétvégéjét Japánban: a bajnokság éllovasának az időmérőn a megpördülő finn miatt kellett lassítania, ezért csak hetedik lett a Q3-ban, a rajtot követően pedig Ferrarija összeért a Lotusszal, defektet kapott és kipördült. Alonso letörten nyilatkozott, de már a jövőre gondol.

"Kimi kicsit hozzáért az egyik hátsó kerekemhez, amitől defektet kaptam, és nem tudtam folytatni a versenyt. Nagy kár érte; szomorú, ha még az első kanyaron sem jutunk túl. De most már a következő hétre kell koncentrálnunk" - jelentette ki. "Hibák nélkül kell dolgoznunk tovább. Ha az ember defektet kap és kiesik, úgysem tehet semmit. A kiegyensúlyozottságunknak köszönhetően vezetjük a világbajnokságot. Mások több hibát vétettek, nekünk viszont nem szabad hibáznunk."

Räikkönen gond nélkül továbbment, Alonso viszont a kavicságyba forgott a koccanás után. A spanyol nem értette vetélytársa manőverét. "Nem volt hely a jobb oldalamon, azt hiszem, Button és Kimi haladt tőlem balra... Nem értem, Kimi miért nem vette el a lábát a gázról, vagy csinált valami mást, mert nem maradt hely" - mondta. "Nem tudom, mire gondolt ott az első kanyarnál." Räikkönen erre úgy reagált, hogy "a rajt necces volt, egyből Fernando mellé értem az egyenesben, ő pedig keresztbe vágott egészen addig, amíg már sehová sem tudtam menni."

Forrás: AFP

Felipe Massa második lett, a Ferrari a tempóját látva különösen sajnálja Alonso kiesését. A spanyol a Twitteren gratulált csapattársának, dobogós eredményét "fantasztikusnak" nevezte.

Sebastian Vettel a győzelmével négy pontra faragta le a hátrányát a tabellán, így lényegében kettőre csökkent a bajnoki elsőségért folytatott harc résztvevőinek száma. "Öt verseny van hátra, olyan lesz, mint egy mini világbajnokság. Nagyjából ugyanannyi ponttal vágunk neki, és több pontot kell gyűjtenünk, mint ő. Megpróbáljuk" - nyilatkozta Alonso, akinek a helyzetét nehezíti, hogy a Red Bull a jelek szerint erősebb autóval várja a szezon véghajráját.