Vágólapra másolva!
A Red Bull kétszeres világbajnoka úgy véli, akkor is le tudja dolgozni 29 pontos hátrányát a szezonból hátralévő hat versenyen, ha a spanyolnak nem adódnak műszaki problémái.

Fernando Alonso idén hihetetlenül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, egy kivétellel (amikor önhibáján kívül összetörték az autóját) minden versenyen pontos szerzett a 2012-es szezonban, és nyolc alkalommal a dobogóra is felállhatott, holott a Ferrari nem volt mindig ütőképes a szűk értelemben vett élmezőnyhöz képest.

"Nyilvánvalóan nem akarom, hogy balszerencse érjen másokat. Magabiztosak vagyunk, hiszünk benne, hogy a pályán is megcsinálhatjuk" - nyilatkozta Vettel a világbajnoki esélyeiről Szuzukában. "Magabiztosak voltunk az előző versenyen is, amikor például hasonló tempónk volt, mint Lewisnak (Hamilton), de nehéz lett volna megelőzni őt a pályán. Soha nem lehet tudni. Aztán kiesett, és megörököltük tőle az első helyet."

"De a következő versenyeken magunkra kell koncentrálnunk, akármi történjék is. Egyelőre (Alonso) mögött vagyunk, ha egyikünk sem szerez pontot, mögötte is maradunk. Egyszerűen arra kell törekednünk, hogy befejezzük a futamokat, és sok pontot szerezzünk" - folytatta az aktuális világbajnok.

Forrás: AFP
Vettel Szuzukában

Vettel már kétszer győzött Szuzukában, és most is jó szereplésre számít. "Ezt a pályát általában szeretni szoktuk, itt mindig nagyon versenyképesek voltunk, úgyhogy szerintem eredményes hétvégénk lehet. Persze láttunk már az idén, hogy a gyors kanyarokban kissé jobban szenvedünk, mint a múltban. Nyilvánvalóan sok gyors és középtempós kanyar van itt, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz. Szélsőségesen szorosnak ígérkezik a küzdelem, mert véleményem szerint van pár autó, amelyek a lassú kanyarokban kicsit jobban küszködnek."

"A Saubernek erősnek kellene lennie ezen a hétvégén. Nem titok, hogy remek autójuk van nagy leszorítóerővel. Néha meglepő annyira hátul látni őket, miután általában erősek voltak."