Vágólapra másolva!
A McLaren hivatalosan is bejelentette, hogy a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére Sergio Pérez érkezik. Többéves szerződést kötöttek a mexikóival.

Még mielőtt bejelentették volna, hogy Lewis Hamilton a Mercedesnél folytatja a pályafutását, a McLaren máris megnevezte a távozó brit utódját. Az istálló péntek délelőtt hivatalos közleményben tudatta, hogy többéves szerződést írtak alá a Sauber mexikói versenyzőjével, Sergio Pérezzel.

Annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben már Pérez neve is felmerült Hamilton lehetséges utódjaként, a hír meglepő, hiszen a 22 éves mexikói a Ferrari utánpótlás-akadémiáján nevelkedett, így sokan biztosra vették, hogy Felipe Massa helyére ír alá az olaszokhoz. A tehetségét idén három dobogós helyezéssel bizonyító Pérez elmondta, rendkívül boldog, hogy a sport egyik legnagyobb csapatánál folytathatja pályafutását.

"A McLaren több mint 40 éve az egyik olyan csapat, ahová minden versenyző szívesen szerződne. Én is úgy nőttem fel, hogy az Ayrton Senna McLaren-es sikereiről szóló történeteket hallgattam. Igazi megtiszteltetésnek érzem, hogy a csapat engem választott, és 2013-tól én versenyezhetek Jenson (Button) mellett" - nyilatkozta, majd köszönetet mondott Peter Saubernek, aki 2010 elején a Forma-1-be juttatta őt.

"A Sauber lehetőséget adott arra, hogy bizonyítsam a képességeimet. Most pedig ugyanilyen hálás vagyok a McLarennek is, hiszen megkaptam tőlük az esélyt, hogy nagyot lépjek előre a karrieremben" - folytatta. "Nincsenek illúzióim, tudom, hogy ez tényleg óriási lépés - minden versenyző számára az lenne -, de készen állok rá. A szezon hátralévő részében természetesen arra koncentrálok, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból a Saubernél. Közben pedig már nagyon várom, hogy jövőre a Vodafone McLaren Mercedes csapatánál versenyezhessek."

Forrás: Sauber

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, a Pérez-Button párossal a jövőben is világbajnoki címekért küzdhetnek. "A 2012-es szezon során mutatott teljesítménye győzött meg minket arról, hogy izgalmas lehetőségek rejlenek benne" - nyilatkozta az új szerzeményről. "Három dobogós helyezést szerzett, a Monacói Nagydíjon pedig a leggyorsabb kör fűződött a nevéhez. Ezzel bizonyította, hogy sem a tempónak, sem az elkötelezettségnek nincs híján. Már hónapok óta figyeljük a fejlődését."

Whitmarsh végül megköszönte Hamiltonnak a 2007 óta közösen elért sikereket. "Életének és pályafutásának jelentős részét velünk töltötte, és mindig is egy exkluzív tagja marad: a McLaren-es világbajnok közé tartozik" - mondta. "Mondanom sem kell, hogy a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben."

Arról, hogy Pérez végül miért nem a Ferrarinál kötött ki, itt olvashatja az elemzésünket.