Vágólapra másolva!
A svájci az [origo] F1híreknek elismerte, kicsit fáj neki, hogy nem versenyezhet, de cserébe sok olyan tapasztalattal gazdagodik, ami később a hasznára válhat.

Tavaly mindkét fiatal versenyzőjét menesztette a Toro Rosso, Sébastien Buemi és Jaime Alguersuari helyére a félig újonc Daniel Ricciardót és a teljesen tapasztalatlan Jean-Eric Vergne-t ültették be. Ezután Alguersuari a Pirelli tesztpilótájaként, Buemi pedig a Red Bull tartalékjaként helyezkedett el.

Utóbbi a World Series by Renault hungaroringi hétvégéjén is jelen volt, egy bemutató keretében vezette is a csapat egyik 2010-es autóját. Az [origo] F1híreknek elmondta, hogy kissé őt is meglepte a Toro Rosso cseréje, mostanra azonban túltette magát rajta. "Kicsit váratlan volt, de ilyen a Forma-1. Örülök, hogy most itt lehetek, keményebben hajtok. Nekem a Toro Rosso már a múlté" - jelentette ki.

Nem tagadta, más a tesztpilótának lenni, mint hivatalos versenyzőnek, ugyanakkor sok pozitívumot is talál benne. "Kicsit nehéz, hogy nem versenyzek, de sok rendezvényen részt tudok venni, és közben a szimulátorban is dolgozok. Jelen vagyok az összes megbeszélésen, valamint néhány szponzori fellépésen is" - sorolta.

Forrás: Red Bull

"Nagyszerű látni, hogyan dolgozik egy győztes csapat, hogyan fejlesztik az autót" - tette hozzá. "Naprakész vagyok. Tudom, hogy mit fejlesztenek az autóhoz, mit fogunk tesztelni. Ez sokat fog segíteni nekem a jövőben."

A svájci célja, hogy hamarosan ismét versenyzőként térhessen vissza a Forma-1-be.