Vágólapra másolva!
Másfél évvel súlyos ralibalesete után ismét karambolozott a korábbi Forma-1-es pilóta Robert Kubica. A lengyel ezúttal épségben megúszta olaszországi kalandját.

A Renault-ból lett Lotus istálló lengyel exversenyzője a San Martino di Castrozza Rally elnevezésű viadalon járt pórul, amikor Subarujával lesodródott az útról és a fák közé rohant. A szervezők tájékoztatása szerint ezúttal nem kellett riasztani a mentőegységeket, Kubica és navigátora, Jakub Gerber is sértetlen maradt.

A Forma-1-ben egyszeres futamgyőztes Kubica, aki nemrég arról beszélt, hogy célja mielőbb visszatérni az autós gyorsasági versenyzés csúcskategóriájába, tavaly február 6-án, szintén egy olasz raliviadalon szenvedett súlyos balesetet. Akkor karját, lábát és kézfejét többször meg kellett operálni, és 11 hétig volt kórházban.

Kubica célzott ugyanakkor arra is, hogy valószínűleg már soha nem lesz a régi, jelenleg is bekötött kézzel versenyez. A mostani balesetnek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani, Kimi Räikkönen is számtalanszor összetörte autóját a WRC-ben.