Vágólapra másolva!
A világbajnokság éllovasa "semminek" nevezte 37 pontos előnyét, szerinte mindenképpen futamgyőzelmekre van szüksége ahhoz, hogy harmadszor is bajnok legyen.

Hét futammal a 2012-es világbajnokság vége előtt Fernando Alonso 37 pontos előnnyel áll a tabella élén, ennek ellenére korántsem megnyugtató a helyzete: a második helyen álló Lewis Hamilton kitűnő formában van, és a McLaren az elmúlt három futamon győzelmet aratott. A britet ráadásul mindössze egy-egy pontos hátránnyal követi Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel, így komoly esély van rá, hogy a bajnokság végéig szoros küzdelmet láthatunk.

Alonso úgy véli, azért lesz különösen nehéz megőriznie az előnyét, mert a Ferrari továbbra sem számít a mezőny legjobb autójának. Ennek ellenére minden futamon a győzelemért száll harcba, szerinte ugyanis még több versenyt meg kell nyernie ahhoz, hogy bajnok lehessen. "Nem szabad arra törekednünk, hogy a negyedik-ötödik helyen érjünk célba, és az sem elég, ha csak a dobogót célozzuk meg. A futamgyőzelmekre kell koncentrálnunk" - idézi a Marca Alonsót, aki ennek megfelelően továbbra is támadó hozzáállással vág neki a versenyeknek, hiszen szerinte a 37 pontos előny "semmi".

"Nehéz lesz megtartani ezt a különbséget, mert mindenki támadni fog" - magyarázta. "Egyetlen rosszul sikerült futam teljesen megváltoztathatja a helyzetet. Fontos, hogy továbbra is fejlődjünk, keményen dolgozzunk, és megpróbáljunk futamokat nyerni. Szingapúrban is az az egyetlen célom, hogy megnyerjem a versenyt."

Bár Alonso tisztában van vele, hogy többen is veszélyeztetik az első helyét, elismeri, hogy ő könnyebb helyzetben van, mint ellenfelei. "Az idény vége biztosan fordulatos versenyeket hoz majd, ilyen szoros csatában biztos gyakran változnak majd az erőviszonyok. Úgy persze könnyebb, ha ember előnnyel indul a többiekhez képest. Most nyugodtabban versenyezhetek, mint tavaly."