Vágólapra másolva!
Bár Sergio Pérezt sokan már a 2013-as Ferrariban látják, Luca di Montezemolo jövőre még nem szerződtetné le a mexikóit. Sebastian Vettelt Michael Schumacherhez hasonlítja, és nem bánná, ha a német valamikor majd csatlakozna a Ferrarihoz.

Továbbra is csak találgatni lehet, ki lesz Fernando Alonso csapattársa 2013-ban a Ferrarinál, az utóbbi időben azonban úgy tűnik, Felipe Massának lehet esélye a szerződéshosszabbításra. Miközben a brazil mindent megtesz azért, hogy megtartsa az állását - a legutóbbi két futamon egy ötödik és egy negyedik hellyel segítette a csapatot -, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kijelentette: a Massa helyére leginkább esélyesnek tartott versenyző, Sergio Pérez 2013-ban még nem állna készen egy ferraris idényre.

"A következő szezon még túl korai lenne" - mondta a Sky Sportsnak Pérez esetleges szerződtetéséről, azt azonban elismerte, hogy az olaszok versenyző-akadémiáján nevelkedett mexikói idén meggyőző teljesítményt nyújt. A legutóbbi futamon, Monzában pont a két Ferrari előtt szerezte meg a második helyet. "Nagyon örülök neki, hiszen ismét bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk, amikor a fiatal versenyzők közül őt választottuk (a tehetségkutató programunkba)."

"Egy ilyen fiatal srácnak több tapasztalatra van szüksége, hogy képes legyen megbirkózni a Ferrarinál rá nehezedő nyomással" - tette hozzá Montezemolo, megerősítve a Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn véleményét, aki egyelőre nem tart attól, hogy a 22 éves Pérez otthagyja jelenlegi csapatát.

A Ferrarival kapcsolatban Sebastian Vettel neve is többször felmerült: még a Monacói Nagydíj idején terjedtek el olyan híresztelések, hogy a német már egy előszerződést írt aláírt, melynek értelmében 2014-ben csatlakozna az olaszokhoz. A pletykákat természetesen mindkét fél tagadta, Montezemolo azonban kijelentette: ha Vettel úgy dönt, otthagyja a Red Bullt, szívesen látná őt a Ferrarinál.

"Úgy gondolom, Vettel most nagyjából olyan helyzetben van, mint Michael (Schumacher) volt a Benettonnál" - utalt a Ferrari történetének legsikeresebb versenyzőjére, akit kétszeres világbajnokként, 1996-ban szerződtettek a Benettontól. "Fiatal, nagyszerű versenyző, és tapasztalattal is rendelkezik. Ha valaki megkérne, hogy válasszak valakit, akkor az ő nevét mondanám."