Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh kijelentette, nincs forgatókönyvük arra az esetre, ha a versenyző elhagyná a csapatot. Még nem érzi fontosnak a szerződéshosszabbítás véglegesítését.

Úgy tűnik, nem könnyítette meg a tárgyalásokat a McLaren és Lewis Hamilton között a brit versenyző monzai győzelme. Hamilton szerződése az év végén lejár, és hónapok óta vitában áll a csapattal az új megállapodás feltételeiről - többek között anyagi követelései is vannak. A feszültséget jellemzi, hogy a hétvégi csapatfotókon a győzelme ellenére meglehetősen visszafogottan pózolt.

A McLarent irányító Martin Whitmarsh ugyanakkor változatlanul hiszi, hogy a 27 éves pilóta velük marad. "Nekem az az érzésem, hogy ez nagyszerű csapat Lewis számára. Biztosan velünk akarja majd folytatni, és az ünneplés után meg is fogjuk találni ennek a módját. Szerintem jól tudunk együtt dolgozni. Mi győztes csapat vagyunk, ő pedig győztes versenyző" - jelentette ki az Autosportnak. A mielőbbi hivatalos aláírást egyelőre nem tartja lényegesnek. "Nem gondolom, hogy ez annyira fontos" - mondta. "A hétvégén bebizonyosodott, hogy bár akadtak komoly próbálkozások a megzavarásunkra, mindegyik meghiúsult."

Forrás: McLaren

Annyira bízik Hamilton maradásában, hogy más alternatívája nincs is. "Egyszer sem gondoltam B-tervre. Azt akarjuk, hogy Lewis maradjon" - szögezte le. "Vagy helyesen tettem, vagy nem, de nem sok energiát fektettem a versenyzőkérdésbe."

A sajtó természetesen már foglalkozott a témával, az érkezésre esélyes jelöltek között megtalálható Nico Rosberg és Paul di Resta is. Hamilton 2007 óta versenyez a McLarennél, és ilyen sok nagydíjon még egyetlen versenyző sem vett részt első csapatánál. A hírek szerint, ha távozik, új munkaadója a Mercedes lehet.