Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a gyászosan sikerült időmérő után remek versenyt produkált, és a Ferrari hazai versenyén dobogóra állhatott. Egyszer még a pályáról is lecsúszott Vettel előzése közben, de a sérült autóval is tovább tudott menni. Felipe Massa idei legjobb versenyét futotta, a rajt után második volt, de végül mégsem állhatott fel a dobogóra.

A szombati műszaki hiba miatt csak a 10. helyről rajtoló Fernando Alonso hamar megkezdte a felzárkózást: a rajtnál rögtön előzött kettőt, aztán az első körben még kettőt, így hamar a hatodik helyen találta magát. Remek versenytempójának hála később sem volt megállás, egészen a második helyig menetelt, de a futam végén nem tudta visszaverni a frissebb gumikon támadó sauberes Sergio Pérezt, ezért végül csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

"Az első néhány kör kulcsfontosságú volt a versenyem szempontjából. Megelőztem néhány autót - Kimi (Räikkönent), (Paul) di Restát és Michael (Schumachert) - és a hatodik helyen találtam magam, ahonnan már sokkal inkább sínen volt a versenyem."

Alonsonak egy igen veszélyes helyzetet is meg kellett oldania, amikor 300 km/óra körüli sebességgel, Sebastian Vettellel csatázva lement a fűre a Curve Grandéban. "Amikor Vettellel csatáztam, lecsúsztam a pályáról, és onnantól kezdve az autó nem volt rendben. Nem volt jó érzés átpattogni a sóderágyon, ennek ellenére néhány körrel később sikerült megelőznöm őt. Nem szeretném kommentálni a rá kiszabott büntetést, de egyértelműen a határon volt, amit tett."

Forrás: Ferrari

"Ez a vasárnap tökéletesen alakult a bajnokság szempontjából, szinte, mint egy happy enddel végződő film: újabb dobogós helyezés, miközben a legközelebbi riválisaim közül hárman nem szereztek pontot, és növeltem az előnyöm a legközelebbi ellenfelemmel szemben." - fejezte be a világbajnoki pontverseny éllovasa, aki 37 ponttal vezet a második Lewis Hamilton előtt.

Felipe Massa szintén remek versenyt futott, a rajtnál megelőzte Jenson Buttont, és feljött másodiknak, ami sokáig tartani is tudott. Végül ugyan elment mellette Alonso és Pérez is, így meg kellett elégednie a negyedik hellyel, aminél jobb helyezése még nem volt idén.

Forrás: Ferrari

"A gumik jobban koptak, mint ahogyan azt vártuk, egészen más volt a helyzet, mint a pénteki szabadedzéseken. Kár, mivel amíg a gumik működtek, tudtam tartani a McLarenek tempóját, de aztán nekem korábban kezdtek elfogyni a hátsó abroncsok, mint nekik. Nem volt könnyű verseny: a vége felé (Sergio) Pérez nagyon keményen megérkezett mögém, és semmit sem tehettem ellene. A csapatért dolgoztam, megpróbáltam segíteni Fernandót, ez így van rendjén. Ezt mindig is megtettem, és a jövőben is megteszem majd, amikor szükség van rá" - célzott arra, hogy nem rajta múlna a szerződéshosszabbítás a csapattal.

"Nem hiszem, hogy egy kétkiállásos stratégia működött volna: az adatokat megnézve, számunkra egyértelműen lassabb lett volna, mint az egy kiállás. Amikor a csapat nem látta a telemetriát, sokáig beszéltünk a rádión, és összességében a lehető legjobb módon kezeltük a helyzetet."