Vágólapra másolva!
A spanyol már arra célozgat, hogy a Forma-1 nagyon fárasztó, ezért nem biztos, hogy amikor 2016-ban lejár a szerződése a Ferrarinál, folytatni akarja majd a versenyzést.

Fernando Alonso már korábban is tett rá célzást, hogy a Ferrarinál szeretné befejezni a pályafutását, de most újfent megerősítette ezt, hozzátéve, hogy öt év múlva nem feltétlenül lesz kedve a versenyzés folytatásához.

"2017-re lejár a szerződésem, és szerintem egyelőre túl korai megítélni, hogy akkor milyen érzéseim lesznek, mennyire érzem majd motiváltnak magam" - mondta. "Ha még akkor is éhes leszek a sikerre, nagyon szeretném folytatni, és ha így döntök, az biztos, hogy a Ferrarinál maradok."

"Ha viszont úgy fogom érezni, hogy ideje befejezni, és más életet élni, arról majd csak abban az évben határozok majd" - tette hozzá. "Már hosszú évek óta versenyzek, és ez a sport, a vele járó életmód rendkívül sokat kivesz az emberből, ezért tisztában vagyok vele, hogy egy napon majd eljön a pillanat, amikor abba kell hagynom."

Alonso, aki tavaly 2016 végéig meghosszabbította a Ferrarival kötött szerződését, idén harmadik világbajnoki címéért küzd. Továbbra is vezet az összetettben, de az előnye 24 pontra csökkent, miután múlt vasárnap Spában már a rajtnál kiesett a Romain Grosjean által előidézett balesetben. Azt mondja, nem haragszik a fiatal franciára, aki azóta elnézést kért tőle.

"Jó a kapcsolatom Grosjeannal, hiszen a Renault-nál csapattársak voltunk, és a baleset után küldött egy SMS-t. Nem mérte fel helyesen a távolságot, de több szerencsétlen tényező összejátszására volt szükség ahhoz, hogy így történjen. Azt írta, sajnálja" - magyarázta Alonso. "Én azt válaszoltam neki, hogy semmi gond. Szingapúrban újra találkozunk, minden oké."

"A motorom rendben van, nem sérült meg, úgyhogy még egy teljesen új motororom is maradt az ellenfeleimhez képest. Ez a teljesítmény terén nem jelent óriási előnyt, de a vezethetőség szempontjából kellemes."