Vágólapra másolva!
A csapat tanácsadója szerint Vettelnek és Webbernek is van esélye az idei bajnoki címre, de a német versenyzőnek mindenképpen javítania kell a teljesítményén az időmérőkön, ha harcban akar maradni.

A bajnoki tabellát vezető Fernando Alonso két legközelebbi üldözője a Red Bull párosa, a 40 pontos hátrányban lévő Mark Webber és az őt két ponttal követő Sebastian Vettel. A csapat tanácsadója úgy véli, ekkora lemaradástól még egyiküknek sem kell aggódnia. "A bajnoki cím még simán elérhető számunkra" - jelentette ki Helmut Marko a Bildnek.

Leszögezte azt is, hogy egyformán támogatják a két pilótát, tehát az idősebb Webber nincs alárendelt szerepben a Red Bull által régóta támogatott Vettellel szemben. "Nálunk bármelyik versenyző bajnok lehet, tehát Webber is támadhat érte" - közölte.

Érdekes módon az idei évre pont azon a téren gyengült a csapat, amelyben 2011-ben nagyon erős volt. Tavaly ugyanis csak egyszer nem ők szerezték meg a pole pozíciót, idén viszont csupán négy pole-t gyűjtöttek tizenegy nagydíjon. Különösen feltűnő Vettel visszaesése ebből a szempontból, aki bár 6:5 arányban vezet a házi párviadalban Webber ellen, veszített a szombati előnyéből.

Marko éppen ezért hangsúlyozta, hogy "Vettelnek jobban kell szerepelnie az időmérőkön". A szezon folytatásáról úgy vélekedett, "nem muszáj öt győzelmet szereznie, de több műszaki hibája már nem lehet. Alonso menetelésének hamarosan vége lesz, és amikor ez bekövetkezik, ott kell lennünk, hogy lecsapjunk rá."

A német versenyző egyébként 2011-ben megdöntötte az egy szezonban szerzett pole pozíciók rekordját, átadva a múltnak Nigel Mansell 14 darabos csúcsát 1992-ből.