Vágólapra másolva!
Francia lapértesülések szerint Robert Kubica egy négynapos teszten veszt részt a Ford ralicsapatával, melynek technikai igazgatója sejtelmesen csak annyit közölt, hogy "egy titokzatos versenyző" ült a volán mögött.

A 2011 februárjában balesetet szenvedett Robert Kubica állapotáról továbbra sem közölnek konkrét információkat, a lengyel egyszer sem állt a nyilvánosság elé, amióta súlyosan megsérült egy olasz ralifutamon. A színfalak mögött azonban keményen dolgozik a visszatérésén, bár egyes híresztelések szerint nem a formaautók, hanem a rali felé veszi az irányt. Ennek egyik oka lehet, hogy súlyosan sérült, többször műtött jobb könyökét nem tudná rendesen használni az együléses autók szűk pilótafülkéjében.

A francia L'Avenir értesülései szerint Kubica közel jár ahhoz, hogy ismét raliversenyen vegyen részt, a közelmúltban ugyanis egy négynapos teszten vett részt a rali-világbajnokság egyik legerősebb csapatával, a Forddal. A bajnokság második helyén álló gyártó Franciaországban, a Circuit des Ecuyers nevű, aszfaltozott pályán tesztelt két állandó versenyzőjével, Petter Solberggel és Jari-Matti Latvalával. A teszten egy harmadik versenyző is feltűnt, akit hivatalosan nem neveztek meg, a csapat technikai igazgatója, Christian Loriaux azonban érdekes információkkal szolgált róla.

"Egy titokzatos versenyzőről van szó, aki nem szerette volna, ha bármit is nyilvánosságra hozunk a köztünk lévő kapcsolatról" - idézi a franciát a L'Avenir, amely egyértelműen tudni véli, hogy Kubicáról van szó. Loriaux hozzátette, hogy az említett versenyzőnek "nagyon sok tapasztalata van aszfaltozott pályákon."

"A saját költségén vett részt a teszten, szenvedéllyel dolgozott, és értékes visszajelzéseket kaptunk tőle" - folytatta a technikai igazgató, majd egy újabb, Kubicára utaló információt árult el. "Amikor először felvettük vele a kapcsolatot, azt mondta, fizikai állapota miatt nem biztos, hogy képes lesz elvégezni a munkát. Ennek ellenére végül minden jól ment."

A L'Avenir cikkére reagálva több oldal is megkereste a Fordot, ők azonban továbbra sem voltak hajlandóak elárulni, ki vezette a harmadik autót a francia teszten.