Vágólapra másolva!
A brazil továbbra is reménykedik benne, hogy a Ferrarinál maradhat, csapattársát pedig segíteni szeretné a bajnoki cím megszerzésében. Martin Brundle szerint Fernando Alonso az idei szezon hőse.

A világbajnokságot 40 pontos előnnyel vezető Fernando Alonsót továbbra is dicsérő jelzőkkel illeti mindenki, akit az idei teljesítményéről kérdeznek. A Ferrari gyenge idénykezdése után a spanyolt eleinte nem sorolták a világbajnokság esélyesei közé, ő azonban szinte minden futamon a lehető legtöbbet hozta ki az autóból, és az egyre gyorsabb, rendkívül megbízható F2012-vel sikerült jelentős előnyre szert tennie. Képességeit a többi versenyző is elismeri, Nico Hülkenberg őt tartja a bajnokság legnagyobb esélyesének. "Idén eddig ő nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, és már a Ferrari sem marad el annyira a Red Bulltól és a McLarentől, mint az idény elején" - nyilatkozta a Formula1.com-nak a német.

A Sky Sports kommentátoraként dolgozó Martin Brundle is őt jelölte az idény eddigi "hősének" féléves értékelésében. "Alonsót kell mondanom, hiszen az esélyeket meghazudtolva, a csapattársa segítsége nélkül, egy nem túl gyors autóval is képes arra, hogy valahogyan odaérjen a mezőny elejére, és versenyeket nyerjen" - nyilatkozta a korábbi F1-es versenyző a Sun című napilapnak.

Brundle nem véletlenül utalt Felipe Massa segítségének hiányára, a brazil ugyanis összesen 25 pontot szerzett az idény során, és a bajnokság 14. helyén áll. Alonso ezért nem számíthatott arra, hogy Massa pontokat rabol a legfőbb riválisaitól, bár ő bízik benne, hogy az idény második felében hasznosabb munkát tud végezni a Ferrarinál. "Ha Alonso közelében, vagy előtte leszek a pályán, mindent meg fogok tenni azért, hogy segítsem őt a bajnokság megnyerésében. Ez nyilvánvaló" - jelentette ki a Globónak.

Forrás: Farkas Péter [origo]

Közben természetesen azért is dolgozik, hogy saját pályafutását megmentse, hiszen lát még esélyt arra, hogy a Ferrari meghosszabbítja idén lejáró szerződését. "Továbbra is felkészültnek kell lennem, és jó pozícióban kell befejeznem a versenyeket, hiszen a szezon második felében jobb eredményekre van szükségem" - magyarázta, majd elárulta, jelenleg is tárgyal a Ferrarival. "A megbeszélések már régóta tartanak, de addig nem változik semmi, amíg alá nem írjuk a szerződést."

Massát nem zavarja, hogy bizonytalan helyzete miatt egyre nagyobb nyomás alatt kell versenyeznie, hiszen 2002 óta tartó pályafutása alatt hozzászokott ehhez. "A Sauber az első idényem után elküldött, ezután tesztpilótaként jól kellett teljesítenem, hogy újabb esélyt kapjak. A Ferrarinál töltött első évemben úgy versenyeztem, hogy Kimi Räikkönent már leszerződtették, azt pedig senki nem tudta, hogy Michael Schumacher folytatja-e" - magyarázta. "Említhetném a Valentino Rossi szerződtetéséről szóló pletykákat is... Igazából már nehezebb helyzetben is voltam a karrierem során."