Vágólapra másolva!
Tom Cotter bejelentette, hogy ezentúl nem ő látja el a jövő évben debütáló nagydíj elnöki feladatait. Visszatér sportmarketinggel foglalkozó vállalatához.

Hét hónappal az után, hogy kinevezték a New Jersey utcáin rendezendő verseny elnökének, önként távozik a posztjáról Tom Cotter. A lemondás okát nem hozta nyilvánosságra, de a jövőben ismét az általa alapított sportmarketinggel és kommunikációval foglalkozó vállalatnál, a Cotter Groupnál dolgozik majd, amelynek ügyféle többek között a NASCAR, a Mercedes-Benz és a Ford is volt már.

"Teljes mértékben bízom a Grand Prix of America csapatában, és alig várom, hogy ott ülhessek a lelátón 2013-ban, egy világszínvonalú versenyen" - nyilatkozta a New York Timeshoz eljuttatott közleményében Cotter, akinek kiválása további nehézséget jelenthet a szervezőknek, mivel a hírek szerint csúsznak az előkészületekkel.

Cotter feladatait a rendezvény műveleti vezetője, Dennis Robinson, valamint a promoter segédje, Richard Goldschmidt veszi át. A promoter, Leo Hindery Jr. megköszönte Cotter eddigi tevékenységét, és úgy vélte, az irányítása alatt sokat haladtak.

Az idén bemutatkozó másik amerikai helyszínen, az austini versenypályán sem zajlik minden simán, ott az állami támogatás szabályossága kapcsán vannak viták.