Vágólapra másolva!
Bár a pálya vezetősége azt állítja, minden tekintetben helyesen jártak el a verseny sikeres megrendezésének érdekében, Texas állam legfőbb ügyésze szerint nem jogosultak a támogatásra.

Továbbra is kérdéses, hogy a novemberben megrendezendő, austini USA Nagydíjnak megítélik-e a Texas államtól kérvényezett 30 millió dolláros támogatást. A pálya vezetősége arra számít, hogy a verseny után megkapja az összeget a Major Events Trust Fund (METF) nevű alaptól, melyet az állam azért hozott létre, hogy a kiemelkedő fontosságú helyi eseményeket támogassa.

Az ügyben kikérték a texasi legfőbb ügyész, Greg Abbott véleményét, aki múlt héten úgy határozott, az USA Nagydíj a törvények értelmében alkalmatlan az állami finanszírozásra, hiszen a pénzt nem szabályszerűen igényelték. A METF számvevője, Susan Comb is egyetért az ügyész véleményével, hiszen szerinte nagyon fontos, hogy az előírásoknak megfelelően bírálják el a támogatásra benyújtott igényeket.

A Circuit of the Americas nevű pálya elnöke, Steve Sexton azonban azt állítja, a nagydíj jogosult az állami pénzre, hiszen mindvégig helyesen jártak el az összeg igénylése során. "A helyi szervezőbizottsággal együttműködve dolgoztunk azért, hogy biztosan megrendezhessük ezt a nemzetközi eseményt" - nyilatkozta egy közleményben, majd hozzátette: Texas rengeteget profitálhat abból, hogy vendégül látja az F1-et. "Ez a verseny több százmillió dolláros nyereséget jelent majd Texas gazdaságának, ráadásul teljes vagy részmunkaidős állások ezreit teremtjük meg - pozitív hatása lesz tehát a közösségünkre."

Az austini versenypályának számos problémával kellett megküzdenie az elmúlt hónapokban, anyagi okokból több alkalommal le kellett állítani az építkezéseket. Állításuk szerint azonban nyár elejére minden problémát megoldottak, a munka a tervek szerint halad, hetekkel ezelőtt pedig már az aszfaltozást is meg tudták kezdeni, így nem lesz akadálya annak, hogy novemberben - 2007 után először - Forma-1-es futamot rendezzenek az Egyesült Államokban.