Vágólapra másolva!
A brazil versenyző a nyári szünetben is részt vett egy autóverseny hétvégéjén, a brazil Fiat márkakupa szabadedzésein vezetett Interlagosban.

Lassan véget ér a Forma-1-es mezőny nyári vakációja, de mint kiderült, van olyan pilóta, aki a pihenés és az edzések mellett a szünetben is szakított időt versenyautó vezetésére. Felipe Massa ugyanis hazájában, Brazíliában a hat állomásból álló helyi Fiat-márkakupa negyedik versenyhétvégéjén kipróbált egy autót az interlagosi pályán, és ha már volán mögé ült, mindkét szabadedzésen megfutotta a legjobb köridőt. (Csak viszonyításképp: 1:51.411-es ideje negyven másodperccel lassabb, mint ami F1-es autóval elérhető.)

Elismerte, segítséget jelentett neki, hogy beugró versenyzőként kapott egy extra szett gumit, arra viszont így sem számított, hogy megelőzi a bajnokság állandó versenyzőit, például az éllovas Christian Fittipaldit, aki az 1990-es években szintén szerepelt a Forma-1-ben, ahonnan legjobb eredményeként három 4. helyet tud felmutatni.

Forrás: Ferrari

Massa dicsérte a Fiatot, érzése szerint a fejlesztésekkel stabilabb és jobban vezethető lett az autó. A hétvégi futamokon ugyanakkor elővigyázatosságból nem állt rajthoz, csak nézőként követte az eseményeket.

A Ferrarinál bizonytalan jövőjű versenyző egyúttal kijelentette a Totalrace magazinnak, hogy hiába vár tőle sokkal erősebb teljesítményt a csapat és a közvélemény is, nem roppan össze a nyomástól. "Sokan úgy gondolják, hogy először vagyok ilyen helyzetben, pedig valójában nem" - közölte. "A karrierem során ez már sokszor előfordult, már az előtt is, hogy bekerültem a Forma-1-be. Akkor az volt a helyzet, hogy ha nem nyertem meg egy versenyt, nem volt pénzem a következőre."

Massa tizenegy nagydíjon 25 pontot gyűjtött az idén, míg csapattársa, Fernando Alonso már 164-et.