Vágólapra másolva!
Úgy gondolja, hogy a brit és a német versenyző jelenti a legnagyobb fenyegetést a bajnokságban elfoglalt első helyére. Reméli, hogy üldözői keményen fognak küzdeni egymással is.

Tizenegy versennyel a bajnokság nyitánya után és kilenccel a zárása előtt Fernando Alonso vezeti a tabellát 164 ponttal. Mögötte Mark Webber (124 pont) áll, de a Ferrari pilótája a pillanatnyilag a harmadik és negyedik helyen tanyázó versenyzőket tartja a legnagyobb ellenfelének.

"(Lewis) Hamiltonra és (Sebastian) Vettelre összpontosítunk a kezdetek óta. Ők a legfőbb kihívók" - jelentette ki a brazil Totalrace magazinnak. Vettelnek 122, Hamiltonnak 117 pontja van. Alonso még a 116 pontos Kimi Räikkönent sem zárja ki a bajnoki esélyesek sorából. "Szerintem az első öt-hat pilóta közti távolság nem áthidalhatatlan. Elég egy-két jó verseny, és máris ott lehet lenni az élmezőnyben" - mondta. "Remélhetőleg az ellenfeleink egymással is harcolni fognak, és egyikük sem fog dominálni." A tabella hatodik helyezettjét, a 77 pontos Nico Rosberget már egy kisebb szakadék választja el az előtte lévőktől.

Forrás: Ferrari

Alonso többször leszögezte, hogy hiába ő a bajnokság éllovasa, nem csapata áll rajthoz a legerősebb autóval. Éppen ezért kiemelte az egyenletes, megbízható teljesítmény fontosságát. "Tudjuk, hogy időnként eljuthatunk a dobogóig, míg máskor csak hetedikek lehetünk. Mindazonáltal nem engedhetünk meg hibákat vagy bármi egyebet, amit megbánnánk" - közölte.

A spanyol versenyző az egyetlen a mezőnyben, aki az idén mindegyik futamon pontszerző lett.