Vágólapra másolva!
Ez a véleménye a Ferrari gumikkal foglalkozó szakemberének, aki mindkét versenyzővel dolgozott már. Úgy véli, hogy bár mindketten kitartók, a megbeszéléseken Schumacher keményebben ad hangot a véleményének.

Hirohide Hamasima végig aktívan részt vett a Bridgestone Forma-1-es programjában 1997 és 2010 között, ennek köszönhetően sokszor került kapcsolatba a versenyzőkkel. Az idei szezontól a Ferrari alkalmazza őt, hogy a csapat jobban kiismerje a Pirelli gumijait.

A japán szakember így gyakran találkozik a Ferrari pilótájával, Fernando Alonsóval, és mivel korábban Michael Schumacherrel is sokat dolgozott közösen, mindkét versenyzőt jól ismeri. A Hungaroringen megkérték őt, hogy hasonlítsa össze a két klasszist. "Nagyon hasonlítanak egymásra. Sohasem adják fel a küzdelmet, mindent megtesznek a győzelmekért és a bajnoki címekért" - mondta Hamasima.

A személyes kontaktok alapján azonban lát eltérést kettejük között. "Úgy gondolom, Fernando csendesebb típus, míg Michael kicsit agresszívebb. Ez a különbség kettejük között. A megbeszéléseken jutottam erre a megállapításra. Fernando halkabb, de mindig jó észrevételei vannak. Michael megjegyzései szintén jók voltak, de másképp fejezte ki magát" - közölte.

A Renault-val két bajnoki címet szerző Alonso a 2012-es bajnokság féltávjánál vezeti a tabellát a Ferrarival. Hamasima szerint ez elsősorban a versenyző személyes érdeme. "Úgy vélem, annak magyarázata, hogy Fernando vezeti a bajnokságot, pont ő" - mondta. "Azt gondolom, a hozzáállása a Ferrari teljes személyzetét segíti. Nagyon hisz a bajnoki címben."