Vágólapra másolva!
A teljesítményét nem befolyásolja a három éve elszenvedett fejsérülése, de elfelejteni nem tudja. Szerinte Fernando Alonso tökéletesen vezet, és szerencséje is van.

Felipe Massa három évvel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, amikor egy - Rubens Barrichello autójáról leeső - rugó fejen találta. A brazilnak koponyaműtétre volt szüksége, a 2009-es szezonból hátralévő hét futamot pedig ki kellett hagynia. 2010-ben visszatért, de az elmúlt években nem tudott hasonló eredményeket elérni, mint a Ferrarinál töltött első három idényében. Futamgyőzelmet legutóbb 2008-ban aratott, legutóbbi dobogós helyezését pedig a 2010-es Koreai Nagydíjon érte el.

A sajtóban többször felmerült, hogy Massa formája a baleset miatt esett vissza, ő azonban ismét cáfolta ezt. "Természetesen sokszor megfordult a fejemben, hiszen én is ember vagyok, folyamatosan gondolkozom. De rengeteg vizsgálatot végeztettem el a legjobb orvosokkal, és mindegyikük ugyanazt mondta: 'Felejtsd el, hagyd magad mögött. Semmi bajod.'" - nyilatkozta a The National internetes oldalának.

Massa elárulta, Magyarországra érkezve még mindig nem tud elvonatkoztatni három évvel ezelőtt történt balesetétől, de igyekszik kihasználni ennek pozitív hatásait - például azt, hogy a magyar kórházban eltöltött napjai óta sokkal népszerűbb az országban.

Forrás: Ferrari

"A baleset után nagyon megszerettek az itteni emberek, ezért mindig motiváltabb vagyok, ha előttük versenyezhetek" - árulta el. "Amikor Magyarországra érkezem, képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni a történteket. De megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni a hétvégéből. Igyekszem fantasztikus versenyt futni, hogy bebizonyítsam: sikerült magam mögött hagynom azt a nehéz időszakot. Mindig erre törekszem, amikor ideutazom."

A 2012-es szezonban még nagyobb különbség van Massa és csapattársa, Fernando Alonso eredményei között. A spanyol három győzelemmel a háta mögött 34 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, Massa legjobb eredménye pedig egy negyedik hely, és csak a 14. a tabellán. Elismeri, hogy csapattársa idén kivételes teljesítményt nyújt.

"Fernando mindent tökéletesen csinál" - mondta. "Egy bajnokságban nem könnyű mindent tökéletesen csinálni, de ő idén ezt teszi. Amikor pedig mégsem teljesen tökéletes a teljesítménye, akkor szerencséje van - idén nagyon szerencsés."

"Fernando három éve a csapattársam a Ferrarinál, de most van a legjobb formában. Örülök, hogy ilyen jól teljesít, így legalább én is látom, mire képes az autó" - tette hozzá a brazil, aki idén még egyszer sem tudta legyőzni az időmérőn Alonsót. "Az időmérők végén nem csak azért vagyok csalódott, mert mögötte végeztem - hanem azért is, mert tudom, hogy képes lennék olyan tempóra, amivel közel kerülhetnék hozzá, vagy akár meg is előzhetném."