Vágólapra másolva!
Bár a gumikkal nem tudtak hosszú etapokat megtenni, az aerodinamikai fejlesztésekről elég adatot tudtak gyűjteni a Hungaroringen. Sem Fernando Alonso, sem Felipe Massa nem tippel rá, hogy hol tartózkodnak az erősorrendben.

A Magyar Nagydíj második edzésén pont akkor kezdett el zuhogni az eső, amikor a csapatok komolyabban belevetették magukat a munkába, és a pálya nem is száradt fel a leintésig. A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elismerte, hogy velük is kibabrált az időjárás, de csak részben ment tönkre a programjuk.

"Két versenyzőnk megtett száz kört (valójában csak 99-et - a szerk.), de ennek csak lényegesen kevesebb, mint a fele volt valóban értékelhető az F2012 teljesítményének szempontjából" - nyilatkozta. "Ahogy pénteken lenni szokott, sok munkánk volt, különösen az autó aerodinamikájával. Szerencsére akkor, amikor megérkezett a nyáron látszólag folyton bennünket követő eső, már végeztünk ezzel a feladattal. Tömérdek adatot gyűjtöttünk, melyeket ezután fogunk kielemezni."

Forrás: Farkas Péter [origo]


A gumik kopását vizsgálni hivatott hosszú etapokra azonban a Ferrarinak sem jutott ideje pénteken, ez a programpont szombatra tolódik. Mivel az erőviszonyokat illetően csak tapogatózni lehet, Fernando Alonso, aki délelőtt a harmadik, délután az ötödik legjobb időt autózta, egyelőre nem tud részletesen beszélni csapata formájáról.

"Ez egy átlagos péntek volt, amelynek végén mindig nehéz elméleteket gyártani arról, hogy miképp alakul majd az időmérő vagy a verseny. Ha esik, még nehezebb a dolog, ahogy az előző nagydíjhétvégéken láthattuk" - mondta. "Itt egyértelműen sokkal fontosabb az időmérő, mint máshol, ezért minden apró részletnek létfontosságú szerepe lesz a holnapi napra való felkészülésben."

Felipe Massa az első edzésen hetedik, a másodikon negyedik lett.