Vágólapra másolva!
Bár Fernando Alonso növelte előnyét a világbajnokságban, Luca di Montezemolo szerint az ellenfelek fokozott erőfeszítéssel próbálják behozni a Ferrarit. Úgy véli, bebizonyosodott, hogy Stefano Domenicali alkalmas a csapat vezetésére.

Bár a Ferrari jobb formában van, mint a szezon során bármikor, az elnök, Luca di Montezemolo szerint most fenyegeti őket a legnagyobb veszély, hiszen az ellenfelek is megkétszerezett erőfeszítéssel próbálják megállítani őket. Hockenheimi győzelme után Fernando Alonso már 34 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Mark Webber előtt, Montezemolo ennek ellenére négy különböző csapattól is tart.

"Aggódom, ráadásul jobban, mint a valenciai futam után" - ismerte el a Ferrari honlapján Alonso idei második győzelmére utalva, ahol a spanyol Sebastian Vettel motorhibáját kihasználva tudott nyerni. "Úgy látom, rendkívül erősek az ellenfeleink: a McLaren óriásit javult, a Red Bull nagyon jó, a Sauber versenytempója hasonló volt a miénkhez, és időnként a Lotus is erősnek tűnik."

A Ferrari a többi élcsapathoz viszonyítva gyengébben kezdte a szezont, az áttörést a barcelonai futamon bevetett fejlesztések jelentették. Az elnök úgy véli, az ellenfelek talán túl hamar leírták őket. "Nagyon óvatosnak kell lennünk" - jelentette ki. "Nehezen indult számunkra a szezon, talán a riválisaink nem is számítottak rá, hogy a Ferrari ilyen erős formával képes visszavágni. Most dupla erőbedobással kell küzdeniük, hogy megverjenek minket. Ezért továbbra is nagyon kell figyelnünk, és folyamatosan javulnunk kell."

Di Montezemolo annak is örül, hogy az elmúlt években sokat kritizált csapatfőnök, Stefano Domenicali munkája eredményesnek bizonyul. "Szeretnék köszönetet mondani Stefanónak a munkájáért. Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a cégen belül választunk valakit a csapat élére, és voltak, akiknek nem tetszett ez az ötlet. Most viszont örömmel látom, hogy (Stefano) egy jól teljesítő csapat igazi vezére - egy olyan csapaté, amelyet akartam, és amely megérdemli a Ferrari nevet."