Vágólapra másolva!
A döntését nem fogja befolyásolni, hogy a McLaren jelenleg hullámvölgyben van. Lehetőleg szeretne kitartani a csapat mellett.

Lewis Hamilton azt állítja, még nem ült le tárgyalni a folytatásról a McLarennel, de szeretné, ha erre az augusztusi nyári szünetben, amikor versenyt úgysem rendeznek, sor kerülne, mert úgy érzi, akkor tudna a legnyugodtabban a jövőjére koncentrálni.

Bár a McLaren jelenleg hullámvölgyben van, és úgy tűnik, ezúttal a szezon közbeni fejlesztései sem váltak be úgy, mint máskor, Hamilton hangsúlyozta, hogy nem ez fogja meghatározni a döntését. "Fél év alapján nem lehet megítélni hatévnyi, sőt tizennégy évnyi közös munkát, hiszen valójában tizenhárom éves korom óta vagyok együtt a csapattal. Úgyhogy a teljes képet kell nézni" - mondta az orosz R-Sportnak Moszkvában.

"Rengeteg részletet kell figyelembe venni. Ezek az emberek támogattak engem; ők segítettek bekerülni nekem az F1-be. Viszont az is igaz, hogy győzni akarok" - tette hozzá. "Már nem vagyok annyira fiatal, ezért gondoskodni szeretnék róla, hogy olyan döntést hozok, amellyel a lehető legtöbbet tudom kihozni a pályafutásomból. Győznöm kell. Ezért élek, ezért edzek és dolgozom nap, mint nap."

Forrás: McLaren

A 27 éves Hamilton, aki a hétvégi Német Nagydíjon 100. F1-es versenyére készül, az elmúlt hat futamon csak három 8. és egy 5. helyezést könyvelhetett el montreali győzelmén kívül. Ezzel az összetettben visszaesett negyediknek, 37 ponttal az élen álló Fernando Alonso mögé.

"Én egész évben készen álltam a győzelemre" - jelentette ki. "Sokkal több versenyt kellett volna megnyernünk, mint amennyit valóban megnyertünk, de még sok forduló maradt. Továbbra is van esélyünk rá, hogy arassunk néhány győzelmet, ez abszolút lehetséges."

"Eddig nem fejlődtünk olyan gyorsan, mint más csapatok. Mások több fejlesztést vetettek be nálunk, a következő versenyre azonban mi is jelentős frissítéssel készültünk. Reméljük, hogy ez végre beválik, és a segítségével ismét az élen harcolhatunk majd."

Miután Mark Webber 2013-ra hosszabbított a Red Bull-lal, és minden jel arra utal, hogy Michael Schumacher is folytatni fogja a versenyzést a Mercedesnél, Hamiltonnak jelenleg nincs nagy mozgástere, mivel a Ferrari korábbi csapattársa, Fernando Alonso birodalmának számít. A britet legutóbb a Lotusszal hozták összefüggésbe.