Vágólapra másolva!
A moszkvai városi versenyként ismert show keretében F1-es Ferrari, a McLaren és Marussia is szórakoztatta az orosz fővárosban összegyűlt közönséget.

Moszkva vasárnap immár ötödik alkalommal adott otthont annak az autósport-fesztiválnak, amelyen a nemrég megrendezett budapesti Belvárosi Nagydíjhoz hasonlóan különféle versenyautók, köztük egy F1-es Ferrari, McLaren és Marussia szórakoztatta a közönséget. A volánnál rendre Giancarlo Fisichella, Lewis Hamilton és Charles Pic ült. "Az ilyen eseményeket sohasem lehet megunni" - lelkendezett Fisichella, aki már tavaly is részt vett a moszkvai showban.

Oroszországban - ahol a tervek szerint 2014-ben fogják megrendezni az első nagydíjat - nem ez volt az egyetlen Forma-1-es vonatkozású esemény a hétvégén. A 20 éves, holland Robin Frijns, a tavalyi Formula Renault 2.0 bajnoka ugyanis a nemrégiben elkészült moszkvai versenypályán kipróbálhatott egy két évvel ezelőtti Red Bull RB6-ost. "Fantasztikus volt" - mondta az Autosportnak. "Oké, csak bemutatógumikat használhattunk, és az autó kissé alulkormányzottan viselkedett, de így is nagyszerű élményben volt részem." A jelenleg a Formula Renault 3.5-ben induló Frijns csak szombaton ülhetett autóba, mert a péntekre tervezett köreit elmosta az eső.