Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint a Red Bullon kívül csak a spanyol tudott egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. Mark Webber szerződését azért jelentették be ilyen korán, hogy véget vessenek a pletykáknak.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint jelenleg csak Fernando Alonso képes arra, hogy felvegye a versenyt Sebastian Vettellel és Mark Webberrel. A spanyol a Ferrari viszonylag gyenge szezonkezdése ellenére vezeti a világbajnokságot kilenc futam után, és Webber mellett ő az egyetlen, aki idén már két versenyt is tudott nyerni. A hétvégi Brit Nagydíjon is csak ő tudta felvenni a harcot a Red Bull versenyzőivel, a pole pozícióból indulva a futam végén maradt alul a győztes Webberrel szemben.

"Összességében úgy gondolom, csak Alonso és mi vagyunk képesek arra, hogy rendszeresen az élmezőnyben versenyezzünk" - jelentette ki Marko, aki szerint Alonso a legveszélyesebb rájuk a bajnokságban, bár Lewis "Hamiltont sem szabad figyelmen kívül hagyni" annak ellenére, hogy a McLaren az utóbbi futamokon már nem bizonyult olyan ütőképesnek, mint a szezon elején.

"A McLarennek most meg kell küzdenie néhány problémával, de egy élcsapatról, és Hamilton személyében egy élversenyzőről van szó. Ráadásul nincs is nagy lemaradásuk a pontversenyben" - nyilatkozta Marko a Servus TV-nek. "Két-három jó eredménnyel máris visszatérhetnek az élre."

A Red Bull hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy a 2013-as szezonban is Webber marad Vettel csapattársa. A bejelentés időpontja sokakat meglepett, hiszen a silverstone-i versenyhétvégén még a csapat és Webber is kitérő válaszokat adott a jövőjüket firtató kérdésekre, Marko pedig azt is elmondta, hogy majd csak augusztusban döntenek a 2013-as felállásról.

"Véget akartunk vetni a folyamatos pletykáknak és az ebből fakadó idegeskedésnek" - válaszolta Marko a Kleine Zeitungnak arra a kérdésre, hogy miért hozták előre a bejelentést. Webbert több másik istállóval is hírbe hozták, a Ferrarival pedig bevallottan tárgyalásokat is folytatott. Az olaszoknak így új kiszemelt után kell nézniük, amennyiben úgy döntenek, hogy leváltják Felipe Massát, bár a brazil formája az utóbbi futamokon jelentősen javult.

"Mindig többször elmondtam, hogy nem sietjük el a döntést" - nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali. "Jó látni, hogy a nehéz kezdet után Felipe ismét jó formában van, remélem ezt a szezon végéig meg is tudja tartani."