Vágólapra másolva!
A technikai igazgató, Pat Fry szerint a Brit Nagydíj pénteki edzésnapján annak is több értelme lett volna. Még nem biztos, hogy meg tudják javítani Alonso összetört első vezetőszárnyát.

A Ferrarinál is sajnálják, hogy érdektelenségbe fulladt a Brit Nagydíj első edzésnapja, amit elmosott az eső. "Fogalmazzunk úgy, hogy ma érdekesebb lett volna a tortellinit összehasonlítani a tagliatellével, vagy talán a pármai sonkát a Jamon Serranóval, mint három órán át dekkolni a bokszutcai irányítóközpontban, miközben egy tucat mért kört sem tudtunk megtenni!" - élcelődött a csapat technikai igazgatója, Pat Fry.

"A tréfát félretéve, tényleg nem volt értelme sok időt a pályán tölteni, mert a versenyzőknek nagyon kevés esőgumi áll a rendelkezésükre, s mert ilyen nehéz körülmények között nem akartuk kockára tenni az autóink épségét. Nagyon sok víz állt az aszfalton."

Fernando Alonsót ennek ellenére az intermediate Pirelliken küldték ki a pályára a délutáni edzésen, ami balul sült el, mert a levezető körében kicsúszott a Stowe kanyarnál, és a gumifalnak csapódva letört az autójáról az első vezetőszárny. Ő maga és Fry is megerősítette, hogy az alkatrészt nem feltétlenül tudják majd kijavítani: lehet, hogy újat kell kapnia.


"Más körülmények között, ha a következő napokban száraz idő lett volna, talán többet tölthettünk volna a pályán, ma azonban erre nem nyílt lehetőségünk" - mondta Alonso. "Vizes pályán az autónk tűrhetőnek tűnt, de azt gyakorlatilag lehetetlen volt megítélni, hogy a többiekhez képest hol álltunk."

"Reméljük, holnap délelőtt legalább néhány kört teljesíthetünk majd száraz pályán, hogy nagyvonalakban képet kapjunk a Pirelli által idehozott lágy és kemény keverékű slickek viselkedéséről."

Felipe Massa délelőtt az 5., délután a 15. helyen zárt, ez azonban a kusza körülmények miatt önmagában nem jelentett semmit. "Természetesen nem tudtuk elvégezni azokat a teszteket, amiket szerettünk volna, különösen azokra a kis fejlesztésekre vonatkozóan, amelyeket erre a versenyre hoztunk" - mutatott rá.

Forrás: Ferrari

"Összesen három mért kört teljesítettem, ezért lehetetlen megmondanom, hogy az F2012 mennyire megy jól ezen a pályán. Holnap már a körülményektől függetlenül megpróbálunk majd több kört menni, hiszen alaposan fel kell készülnünk az időmérőre és a versenyre. Meg fogjuk tenni, ami tőlünk telik."