Vágólapra másolva!
Nem zárja ki, hogy a jövőben csapattulajdonos legyen, sőt ha Bernie Ecclestone megengedi, Forma-1-es pályát is tervezne.

A közösségi oldalak előnyeit kihasználva Fernando Alonso rajongóinak lehetőségük nyílt rá, hogy Twitteren és Facebookon faggassák a kétszeres világbajnokot. A kérdések egy része a jövő felé irányult, az egyik szurkoló például azt szerette volna tudni, hogy visszavonulása után Alonso indítana-e saját istállót a Forma-1-ben.

Alonso nem vetette el a lehetőséget. "Talán" - válaszolta. "Miért ne? Jó kis kaland lenne!" Korábban már többször előfordult, hogy egykori világbajnokok csapatfőnökként dolgoztak tovább. A kilencvenes években például Jackie Stewart és Alain Prost is indított saját istállót, bár új szerepükben korántsem voltak olyan sikeresek, mint aktív versenyzőként.

A spanyol egy másik, talán merészebb tervéről is beszélt: a jövőben szívesen álmodna meg Forma-1-es versenypályákat. Mint kiderült, ilyen téren sem teljesen tapasztalatlan. "Ha Bernie (Ecclestone) megengedné, szívesen terveznék egy igazi pályát. Oviedóban már terveztem is egy gokartpályát, amely hamarosan megnyílik" - árulta el.