Vágólapra másolva!
Felipe Massa versenymérnöke szerint a Ferrari jó esélyekkel indul Silverstone-ban, a gyors kanyarok kedveznek az autójuknak. Úgy véli, már nem sok hiányzik ahhoz, hogy Massa is mindent ki tudjon hozni az F2012-ből.

Fernando Alonso valenciai győzelme után a Ferrari magabiztosan várja a hétvégi Brit Nagydíjat, Felipe Massa versenymérnöke, Rob Smedley szerint Silverstone-ban is jó esélyekkel vághatnak neki a versenynek. Bár elismeri, hogy a Ferrarinak további fejlesztésekre van szüksége, szerinte az angol pálya kifejezetten kedvez az autójuknak.

"Szerintem jók az esélyeink a silverstone-i hétvégén, annak ellenére, hogy még sokat kell fejlődnünk, és gyorsabbá kell tennünk az autót" - nyilatkozta Smedley. "Valenciában sem a miénk volt a leggyorsabb, de a szezon elejéhez képest nagyon sokat javult a helyzet. Ez az egész csapat nagyszerű munkájának köszönhető."

"Az autónk különösen a gyors kanyarokban képes jó teljesítményre, és ezek uralják a silverstone-i pályát - a kanyarok majdnem kétharmad része nagy tempójú. Ezért remélem, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a versenyből" - tette hozzá.

Forrás: Ferrari

Idei második győzelmének köszönhetően Fernando Alonso húszpontos előnnyel várhatja a hétvégét, Felipe Massa szezonja azonban nem alakul ilyen jól. A brazil eddig pontosan száz ponttal szerzett kevesebbet, mint csapattársa, bár az utóbbi versenyeken láthatóan javult a formája.

"Nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy Felipe visszatérjen a korábbi formájához, és ismét magabiztosan vezethesse az autót" - vélekedett a versenymérnök. "Ami az utóbbi futamokon mutatott tempóját illeti, már teljesen máshogy vezet, mint a szezon elején. Csak nagyon kevés hiányzik, talán egy százalék, és mi is elkezdhetjük hozni a jó eredményeket."

Smedley szerint Alonsónak legfeljebb a saját csapatától kell tartania Silverstone-ban. "Egyértelmű, hogy nagyszerű formában van. Valószínűleg amiatt aggódik a legjobban, hogy Silverstone-ba érkezése után barátságosan fogadják-e a csapattagok, hiszen Spanyolország legyőzte az olaszokat az Európa-bajnokság döntőjében" - viccelődött.