Vágólapra másolva!
Fernando Alonso húszpontos előnye ellenére Luca di Montezemolo úgy véli, nagyon nehéz dolguk lesz a következő versenyeken.

Az Európa Nagydíjon minden jól alakult a Ferrari számára: Fernando Alonso a 11. helyről rajtolva aratott győzelmet, míg legfőbb riválisai, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton nem tudtak célba érni a versenyen. A spanyol így húszpontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Mark Webber előtt, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azonban egyelőre nem lehet nyugodt. A idei, kiszámíthatatlan szezon során ugyanis még senki nem uralt úgy egy versenyhétvégét, mint kiesése előtt Vettel, aki a pole pozíciót majdnem négytizedes előnnyel szerezte meg, és a futamot is nagy előnnyel vezette, mielőtt beküldték a Safety Cart.

"Aggódom, mert a következő három helyszínen, Silverstone-ban, Hockenheimben és Budapesten nagyon kemény versenyekre számítok. Láthattuk, hogy a Red Bull nagyon erős, az időmérőn négy tizeddel voltak gyorsabbak mindenkinél, és a versenyen is elhúztak, amíg be nem küldték a Safety Cart. Fejlődnünk kell, ha el akarjuk érni a céljainkat" - idézi az Autosport Montezemolót, aki a Ferrari idény eleje óta mutatott fejlődése ellenére még keményebb munkát kér a csapatától.

A szezon elején látott nehézségek miatt sokan bírálták Stefano Domenicali munkáját, Montezemolo szerint azonban a csapatfőnök tökéletesen kezelte a helyzetet. "Villámhárítóként állta a kritikákat, megvédte az embereit, de közben azt is tudta, hogy a maximumot kell kihoznia belőlük" - magyarázta.