Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone úgy véli, egyáltalán nem biztos, hogy sikerül megrendezni a 2013 júniusára tervezett első nagydíjat az utcai pályán, mert szerinte hiába állítanak mást a szervezők, valójában túl lassan haladnak az előkészületek.

Bernie Ecclestone régi álma teljesült azzal, hogy tavaly sikerült megállapodnia egy Forma-1-es verseny rendezéséről New York közelében, a világ egyik legfontosabb gazdasági központjának szomszédságában. Az 5,2 kilométer hosszú pályát New Jersey utcáin alakítják ki, a tervek szerint már a jövő évtől futamot rendeznek rajta.

A jelek azonban arra utalnak, hogy akadoznak az előkészületek, és Ecclestone fél, hogy a szervezők nem végeznek a feladatokkal 2013 júniusáig. "Még el kell utaznom oda és újra körül kell néznem. Az alapján, amit eddig láttam, nem vagyok annyira biztos a verseny megrendezésében, mint a szervezők. Ha sikerül mindent elvégezniük, és megerősítik, hogy elintéznek mindent, akkor egész biztos benne lesznek a versenynaptárban" - mondta a BBC-nek. Amikor arról kérdezték, hogy megrendezik-e a versenyt jövőre, azt felelte, "egyértelmű, hogy nem."

Hasonló véleményt fogalmazott meg a brit csatorna szakkommentátora, David Coulthard, aki szintén a rendezőket kritizálja. "Azt hiszik, hogy túlteljesítik az ütemtervet. Már csak körülbelül 12 hónapjuk maradt, és rengeteg a teendő...göröngyös út áll még előttük" - nyilatkozta az egykori F1-es pilóta.

Ecclestone egyébként anno 1983-ra már bejelentett egy nagydíjat New York-ba, de az eseményre végül nem került sor - annak helyére rakták be az Európa Nagydíjat, amelynek első ízben Brands Hatch adott otthont.