Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali úgy véli, a két világbajnok jól kijönne egymással, ha egy csapatban kellene versenyezniük. Bernie Ecclestone egyetért vele, bár szerinte Vettel még túl fiatal a Ferrarihoz.

Stefano Domenicali szerint nem jelentene problémát, ha Sebastian Vettel Fernando Alonso csapattársaként igazolna a Ferrarihoz. A németet az utóbbi időben többször is hírbe hozták az istállóval, brit források ráadásul a Monacói Nagydíj hétvégéjén arról is beszámoltak, hogy már egy előszerződést is aláírtak a 2014-es szezonra. Bár Vettel nemrég kijelentette, hogy nem áll szándékában elhagyni a Red Bullt, Domenicali nyilatkozata felerősítheti a pletykákat.

"Úgy gondolom, mindketten intelligensek, könnyen együtt tudnának működni" - nyilatkozta a Sport Bildnek egy Bernie Ecclestone-nal közösen adott interjúban. Ecclestone is utalt arra, hogy Vettel egyszer a Ferrarinál köthet ki, de szerinte erre még várni kell.

"Most még nem tanácsolnám neki, túl fiatal hozzá" - mondta. "A versenyzők általában a karrierjük végén szerződnek a Ferrarihoz, de ez egy napon természetesen az ő esetében is megtörténhet."

A 81 éves üzletember szerint sem okozna a gondot a két világbajnok csapaton belüli rivalizálása. "Mindketten olyan versenyzők, akik folyamatosan új kihívásokat keresnek. Márpedig az nagy kihívás lenne, ha csapattársak lennének" - vélekedett. "Mindketten úgy gondolnák, hogy el tudnának bánni a másikkal, hiszen magabiztos versenyzők. Stefano pedig mindent megtenne azért, hogy a csapat egyenlő bánásmódban részesítse őket."

"Úgy kellene tenniük, ahogy én tettem a Brabham főnökeként 1979-ben, amikor Niki Lauda és Nelson Piquet voltak a versenyzőim. Azt mondtam nekik: 'srácok, egyszerű a helyzet: amelyikőtök gyorsabb, az lesz az elsőszámú versenyző" - tette hozzá.