Vágólapra másolva!
Úgy gondolja, a bajnokság szempontjából értékes tíz ponttal gazdagodott a Kanadai Nagydíjon. A Ferrari szerint hiába állt az élen egy darabig, semmiképpen sem lett volna esélye a dobogóra.

Erős formának örvendett a Ferrari a Kanada Nagydíjon, azonban Fernando Alonso hiába vette át az 1. helyet többször is, végül csak az 5. helyen ért célba. A spanyol versenyző a táv első negyedében őrizte a pozícióját Sebastian Vettel és Lewis Hamilton mögött, majd az első kerékcseréje előtt növelte a tempót, és jó kiállásának köszönhetően az élre ugrott. Bár Hamilton hamar visszaelőzte, Alonso nem szakadt le tőle 3-4 másodpercnél távolabb, így versenyben maradt a győzelemért.

Miután a McLaren kihívta Hamiltont egy második kerékcserére, a Ferrari úgy döntött, Alonsóval megjátsszák, hogy az erősen használt gumikkal megpróbálják kihúzni a célig. Mint kiderült, ez a taktika csődöt mondott, mivel az utolsó körökben Hamiltonon kívül három másik pilóta is megelőzte a drámaian lelassuló spanyolt.

Forrás: Ferrari

A Ferrari kijelentette, a legjobb három között végzés eleve reménytelen volt Alonsóval. "Utólag mindent jobban látunk, de ma nem volt lehetséges a dobogóra kerülés. Amennyiben Alonso kiállt volna a bokszba, amikor Vettel, akkor talán a 4. helyen végeztünk volna" - írták a Twitteren, utalva rá, hogy Alonso sokáig Vettel előtt haladt. A Red Bull hasonló taktikát követett, de mivel ők az utolsó pillanatban kihívták friss gumikért a németet, megmentették neki a 4. pozíciót.

Alonso szintén a Twitteren értékelte röviden a futamot, és bejegyzéséből úgy látszik, nincs letörve. "Üdvözlet! A mai verseny nagyooon hosszú volt ;)! A bajnokság szempontjából megint jó napot zártunk! Tíz ponttal gazdagodtam, ezekkel lehet megnyerni az évet!"

A spanyol pilóta a hétvégén elvesztette a vezető pozíciót a bajnokságban, helyét Lewis Hamilton vette át. Igaz, előnye csupán 2 pont Alonso, illetve 3 pont Vettel előtt.