Vágólapra másolva!
A Ferrari idei legjobb időmérőjén van túl a Kanadai Nagydíjon. Fernando Alonso szerint a győzelemre is lehet esélyük, Felipe Massa viszont a jó rajthelye ellenére is csalódott.

A Kanadai Nagydíj időmérője is igazolta a Ferrari fejlődését, hiszen idei legjobb szombati eredményüket érték el Montrealban. Fernando Alonso a harmadik rajthelyet szerezte meg, az év elején gyengélkedő Felipe Massa pedig hatodik lett - ilyen jó helyről még nem indulhatott 2012-ben.

Alonso szerint az eredményeken látszik, milyen keményen dolgozott a csapat az ausztráliai idénynyitó óta, ott ugyanis egyik versenyző sem tudott bekerülni az időmérő utolsó szakaszába. Azóta folyamatosan fejlesztik az autót, Kanadába is több újítással - például a téli teszteken használt kipufogó továbbfejlesztett verziójával - érkeztek. "Eddig nagyon sima hétvégénk volt. Az új alkatrészek a várakozásainknak megfelelően működnek, Felipe és én azonnal éreztük, milyen jó az autó tapadása, egyértelműen előreléptünk" - nyilatkozta a spanyol.

Bár a harmadik rajthellyel elégedett, tudja, hogy még mindig sokat kell fejlődniük. Lewis Hamilton idejétől csak hét századdal maradt el, a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettel viszont majdnem négy tizeddel gyorsabb kört futott nála. "Nem szabad elfelejtenünk, hogy két versenyző is gyorsabb volt nálunk, ezért még van mit javítani a teljesítményünkön" - mondta. "De legalább már minden téren fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal."

Forrás: Ferrari

A kétszeres világbajnok úgy érzi, a harmadik helyről rajtolva akár a győzelemre is esélyes lehet Montrealban. "Meglátjuk, mire leszünk képesek, de bármi megtörténhet" - jelentette ki. "Az idei versenyek eredményét nehéz megjósolni, és ezen a pályán a pole pozíció sem olyan fontos, mint máshol."

Massa hiába szerezte meg idei legjobb rajthelyét, csalódottan nyilatkozott az időmérő után. "Az utolsó Q3-as körömmel nem lehetek elégedett: a második szektorban megcsúszott az autó hátulja, ezzel vesztettem néhány tizedet, és valószínűleg néhány rajthelyet is" - magyarázta a brazil, aki hét tizeddel volt lassabb Vettelnél. "Nagyon csalódott vagyok, mert a hatodik helynél előrébb is végezhettem volna. Mindent összevetve azonban továbbra is magabiztos vagyok, mert a csapat egyértelmű fejlődést mutat."

A technikai igazgató, Pat Fry szerint alaposan át kell gondolniuk, hogy milyen stratégiát választanak a holnapi futamra, bár azzal szinte mindenki egyetért, hogy maximum két bokszkiállásra lehet számítani. "A gumik viselkedésével kapcsolatban van egy ismeretlen tényező: láthattuk, milyen nagy jelentősége van annak, hogy ma sokkal magasabb volt a hőmérséklet, mint tegnap" - magyarázta. "Ez a stratégiára is nagy hatással lehet, mert a Monacói Nagydíjjal ellentétben itt nem tudjuk magunk mögött tartani a gyorsabb autókat a verseny végén."